zondag 20 januari 2019
Floranews TOP Topbanner Kubo

Potchrysant woonplant van de maand juni

Potchrysant woonplant van de maand juni

De potchrysant is door Bloemenbureau Holland verkozen tot woonplant van de maand juni 2018. De chrysant is alom bekend als snijbloem, maar is ook een geweldige kamerplant met haar bossige opbouw, mooi groen blad en schitterende bloemen in allerlei kleuren en vormen. Het is bovendien een makkelijke plant die ook bij wat hogere temperaturen stralend overeind blijft.

In de natuur bloeien chrysanten in de nazomer en herfst. Kwekers bootsen die korte dagen in de kas na, zodat chrysant knoppen gaat aanmaken en tegenwoordig ook al eerder in het jaar verkrijgbaar is. De frisse, felle vrolijke kleuren maken het een zomerse verschijning, die het zowel binnen als op de tuintafel goed doet.

Al in de 15e eeuw voor Christus werden chrysanten in China geteeld als bloeiend kruid. Ze werden daar gezien als een verheven plant met bijzondere krachten. Zo bijzonder, dat alleen edelen toestemming kregen om ze in hun tuinen te planten. In de achtste eeuw werd de chrysant in Japan geïntroduceerd, waar de bloem door de keizer werd uitgeroepen tot het nationale symbool van Japan. De meeste potchrysanten die nu volop verkrijgbaar zijn, horen bij de Chrysanthemum Indicum Grp die ontstaan is in Indonesië.

Het assortiment potchrysanten is bijzonder groot en zeer veelzijdig in kleuren en vormen. Veelal worden ze op kleur verkocht of in gemengde trays. 

Er zijn potchrysanten met meerdere bloemen per steel (tros) en met één bloem per steel, bekend als pluischrysant of decochrysant genoemd. Wat betreft bloemvorm is er keuze tussen enkel, lepel, anemoon, spider, decoratief en pompon.

Potchrysant wordt volop veredeld, zodat er naast de klassieke kleuren steeds meer opvallende nieuwe kleuren verkrijgbaar zijn, zoals lemon, zalm, brons, dieppaars en veel tweekleurigen. Ook de bijzondere nieuwe bloemvormen maken van potchrysant een blikvanger voor binnen en buiten.
 

bron: mooiwatplantendoen.nl


08-05-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

VvdW Lutgo


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS