zondag 20 januari 2019
Topbanner Kubo Beekenkamp Deliflor

Onbegrip voor niet-veildag vlak voor Moederdag

Onbegrip voor niet-veildag vlak voor Moederdag

De één noemt het dom, de ander spreekt over een stelletje ambtenaren bij FloraHolland en weer een ander zegt dat de mensen in de ivoren toren van FloraHolland maar weinig feeling met de handel hebben als ze in de aanloop naar Moederdag besluiten een dag niet te veilen.

FloraHolland plaatste gisteren een bericht over het niet-veilen op Hemelvaartdag op twitter. Het bericht was al op 18 april online gezet, maar kon gisteren op heftige reactie rekenen. De reacties logen er niet om en duidelijk is dat de handel weinig begrip heeft voor de beslissing om alleen op de locatie in Eelde te veilen op 10 mei.

Volgens FloraHolland is er al in oktober van 2017 overleg geweest met de handel over deze beslissing en was er toen geen behoefte om wel te veilen op Hemelvaartdag. Toen kon natuurlijk niet voorzien worden dat het in de aanloop naar Moederdag van dit prachtige weer zou zijn.

FH Eelde en Plantion veilen wel

Inkopers kunnen op Hemelvaartdag wel terecht op de FloraHolland locatie in Eelde, waar men speciaal ingericht is voor kleinschalig inkopende klanten, zoals bloemisten en zelfstandig inkopende tuincentra. In Eelde wordt op Hemelvaartdag op drie fysieke klokken geen kan iedereen zijn bloemen nog inkopen indien nodig. Voor sommigen is dit een aardig autoritje op de belangrijke drukke dag voor Moederdag, maar de mogelijkheid is er in elk geval. Ook Plantion in Ede heeft besloten op 10 mei wel te veilen. Aanvoerders leveren die dag een extra mooi en breed assortiment. De veiling start om 5.30 uur en ook Groothandelscentrum Plantion is die dag geopend, van 6.00 tot 12.00 uur. 

Bron: www.FloraNews.com
Leandra de Boef | 08-05-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

BoN


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS