zondag 20 januari 2019
Floranews TOP Topbanner Kubo

Microflor kiest voor nieuwe plug

Microflor kiest voor nieuwe plug

De afgelopen maanden heeft Microflor verschillende soorten lijmpluggen onder de loep genomen. Na een aantal grootschalige proefprojecten is de knoop doorgehakt en is gekozen voor de Auto 40 van het Nederlandse QuickPlug. Deze voldoet volgens het bedrijf het best aan haar eisen en die van haar afnemers.

Kwaliteits- en R&D-coördinator Arne Steelandt legt uit:
In onze zoektocht naar de beste plug voor onze jongplanten zetten we proefprojecten op met verschillende types, waaronder de Auto 40-plug van QuickPlug. Twee batches jongplanten die in deze pluggen werden opgekweekt, vertrokken intussen al richting klant. Binnenkort volgt er een derde.

De eerste reacties van onze afnemers op de Auto 40-plug waren positief. Vooral de uniformiteit binnen eenzelfde tray sprong meteen in het oog. Een belangrijk criterium, want hoe gelijkvormiger de jongplanten, hoe gemakkelijker de verdere opkweek.
Waarom de jongplanten in de QuickPlug gelijkmatiger opgroeien dan in ons huidige systeem? Omdat de Auto 40-pluggen tijdens het volledige groeiproces in dezelfde tray kunnen blijven staan. Bij ons huidige systeem is dat niet het geval: halfweg het groeiproces moeten de planten overgezet worden van een tray met 72 naar een tray met 60 vakken om de planten meer ruimte te geven.

Geen stress tijdens de groei
Die tussentijdse overplaatsing bezorgt de planten stress. Na het overzetten moeten de planten zich een moment herstellen voor ze verder kunnen groeien. Het gevolg laat zich raden: verschillen in plantgrootte binnen eenzelfde tray.  

De keuze van een nieuwe plugsysteem is het resultaat van intensief studiewerk. Onze bedoeling is om vanaf begin 2019 alle jongplanten via de Auto 40-plug van QuickPlug uit te leveren. Want we zijn ervan overtuigd dat we u met dit systeem jongplantmateriaal van topkwaliteit kunnen blijven aanbieden.
 


07-05-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

VvdW Lutgo


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS