maandag 22 april 2019
FlowerTrials Top VvdM Hamifleurs

Meevaller schroeft winst The Greenery verder op

Meevaller schroeft winst The Greenery verder op

The Greenery heeft door een eenmalige belastingmeevaller de winst over het afgelopen verder weten te schroeven bij een nagenoeg stabiele omzet van ruim 1 miljard euro. Onder de streep kwam de groente- en fruithandelaar uit op een bedrag van 12,5 miljoen euro, tegenover 9 miljoen euro in 2016. De belastingmeevaller zorgde voor een verhoging van de winst met 3,7 miljoen euro.

Volgens The Greenery was het begin van 2017 moeizaam door slecht weer in Zuid-Europa, wat zorgde voor een mindere aanvoer van groente en fruit uit die regio. Hierdoor kwamen ook de marges onder druk te staan. Verder heeft het bedrijf flink geïnvesteerd in klantenprogramma's, de nieuwbouw van distributiecentra en IT-infrastructuur.

Voor het lopende jaar verwacht het bedrijf vooral meer omzet te halen bij de detailhandel. Om dit voor elkaar te krijgen nam de onderneming een belang in het Britse APS om de afzet van Nederlandse vruchtgroente op de Britse markt aan te jagen. Het Verenigd Koninkrijk is goed voor circa 4 procent van de omzet. Twee derde van de omzet wordt in Nederland behaald. Duitsland is goed voor 13 procent van de opbrengsten. 

foto: Fruitnet.com


16-04-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Hepke - Team Westland


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS