maandag 22 april 2019
Top VvdM Hamifleurs FlowerTrials

Dekker Chrysanten treedt toe tot GenNovation

Dekker Chrysanten treedt toe tot GenNovation

Het samenwerkingsverband GenNovation bestaat sinds 11 april uit vier deelnemers. Dekker Chrysanten uit Hensbroek is toegetreden tot het samenwerkingsverband. De initiërende bedrijven Anthura, Florensis en Gebr. Vletter & Den Haan zijn blij met de toetreding van de chrysantenveredelaar.

Henk Jacobs, directeur Dekker Chrysanten, is ervan overtuigd dat door samen te werken binnen GenNovation er sneller betere rassen gemaakt kunnen worden. “De partners binnen GenNovation hebben vaak vergelijkbare genetische uitdagingen. Uitwisseling van kennis en ervaring versterken de onderzoeksprogramma’s van de partnerbedrijven”.

Leo Hoogendoorn, CEO Florensis: “De omvang van de vier bedrijven maakt het mogelijk om samen kapitaalintensieve, nieuwe onderzoeksprojecten op te pakken. De recente ervaring heeft al geleerd dat de familiebedrijven dezelfde gezonde ondernemingszin vertonen, wat een basis is voor duurzaam succes in de nabije toekomst”.

Met de komende start van R&D-programma manager Bart Brugmans op 1 mei en de uitbreiding van de groep met Dekker Chrysanten kan GenNovation voortvarend aan de slag met de gezamenlijk opgestelde projecten. GenNovation staat open voor nieuwe toetreders en denkt met nog enkele leden een optimale samenwerkingsgroep te hebben. Gezamenlijk kunnen voldoende middelen bij elkaar gebracht worden om diepgaande onderzoeken uit te laten voeren en risico’s te delen.

V.l.n.r. Arie Vletter (Gebr. Vletter & Den Haan), Leo Hoogendoorn (Florensis), Henk Jacobs (Dekker Chrysanten) en Mark van der Knaap (Anthura)

 


13-04-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Tussen Kubo


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS