zondag 21 april 2019
Top VvdM Hamifleurs FlowerTrials

Tulpentocht Flakkee race tegen de klok

Tulpentocht Flakkee race tegen de klok

De traditionele tulpenwandeltocht rond Middelharnis die zaterdag aanstaande wordt gehouden, lijkt een race tegen de klok te worden. Ondanks dat het weer deze dagen qua temperatuur goed is, is het door het tegenvallende weer van de afgelopen weken onzeker of de tulpenvelden rondom Middelharnis wel in in bloei staan. 

Volgens de organisatie staan een aantal vroege tulpen wel al volop in bloei en duimen zij elke dag dat de deelnemers zo veel mogelijk bloemenpracht te zien krijgen. Vorig jaar trok de tulpenwandeltocht 1.300 lopers en 250 fietsers rond de tulpenvelden.

De start en finish van de tulpentocht zijn bij MSV & AV Flakkee aan de Oostplaatseweg in Middelharnis. Om 08.00 uur beginnen hier wandelingen van 25 en 40 kilometer en een uur later gaan de lopers van de 10 en 17,5 kilometer van start. Om 13.00 uur is er de mogelijkheid op de fiets of in de scootmobiel de 25-kilometerroute te rijden.

tulpen flakkee

In het in de buurt gelegen Stellendam staan de eerste velden al mooi in bloei, maar helaas ligt Stellendam niet op de route van de Tulpenwandeltocht.

 Stellendam - fotograaf Peter Doeleman

Foto: Peter Doeleman

Bron: www.FloraNews.com
13-04-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Hepke - Team Westland


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS