zondag 21 april 2019
Top VvdM Hamifleurs Dummen Orange Top Flower Trials

Wat wil Generatie Z nou eigenlijk?

Wat wil Generatie Z nou eigenlijk?

Hoe was het ook alweer? Ze zijn vooral lui en verwend, kunnen niks en zijn vooral gekluisterd aan hun smartphone. Dat was het beeld toch wat we al jaren hebben over generatie Z? Dat dat beeld niet helemaal klopt, heeft de generatie allang bewezen, maar nu is het ook tijd voor Generatie Z om in de schijnwerpers te stappen.

Uit onderzoek van recruitmentbureau YoungCapital en onderzoeksbureau Motivaction blijkt namelijk dat bijna de helft van de jongeren tussen de 15 en 17 droomt van geld verdienen. Voordat we deze generatie, nu tussen de 7 en 22 jaar oud, vervolgens weer als geldwolven gaan bestempelen: die droom is groter dan dat: 93 procent van hen is namelijk actief aan de slag om zijn of haar droombaan te bemachtigen, 64 procent doet dit door het volgen van een opleiding en 23 procent door praktijkervaring op te doen. Want, realistisch als ze zijn, ze weten dat de vereiste ervaring van levensbelang is.

Passie
Voor een derde van de onderzochte jongeren is die “droombaan” een vaste baan bij een multinational. Een kwart ziet zichzelf als zelfstandig ondernemer. En als ze het dan toch voor het zeggen hebben, dan kiest ongeveer de helft voor een bedrijf dat ook nog een steentje bijdraagt aan een betere wereld en voor een bedrijf dat innovatief is. Wat echter vooral belangrijk is, is dat het een plek is waar ze zich met hun passie kunnen bezighouden en dat ze een baan hebben met leuke collega’s waar ze zichzelf als professional verder kunnen ontwikkelen.

Zekerheid 
Waar de millennials 'fun' verkiezen boven 'cash' en gaan voor losse en wisselende contracten, gaat ruim tachtig procent van de Generatie Z juist weer voor een baan die ze zekerheid biedt. Ook is voor meer dan de helft van Generatie Z veel geld verdienen zeer belangrijk.
Behalve geld willen ze een baan waarbij ze veel vrijheid hebben om het werk volgens eigen ideeën in te richten. Zoals verwacht is een 9-tot-5-baan niet voor Generatie Z weggelegd. De helft van de jongeren het belangrijk om werktijden zelf te kunnen bepalen.
Om die baan te bereiken, zijn ze bereid veel te doen, zoals verhuizen. 43 procent van Generatie Z is bereid zijn woonplaats op te geven voor die absolute droombaan. Maar werk gaat niet boven alles. Slechts 3 procent zou een liefdesrelatie opgeven, en ook vrienden gaan voor de droombaan.

 

Bron: www.FloraNews.com
Leandra de Boef | 13-04-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Hepke - Team Westland


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS