maandag 22 april 2019
Top VvdM Hamifleurs Dummen Orange Top Flower Trials

Deens fusiebedrijf By Growers Tuinder van het Jaar

Deens fusiebedrijf By Growers Tuinder van het Jaar
Drie tuinbouwbedrijven op Funen zijn vorige maand tijdens een bijeenkomst in Nyborg uitgeroepen tot Tuinder van het Jaar. De drie bloemenkwekers op Funen veroorzaakten in 2013 een omslag in de Deense tuinbouwsector toen ze een fusie tot stand brachten met meerdere tuinbouwbedrijven. Nicolai Abildgaard, Preben Damm en Claus Petersen hebben sindsdien succes geboekt met hun gezamenlijke firma By Growers.

Dansk Gartneri heeft hen de traditionele eretitel Tuinder van het Jaar verleend, tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de vereniging in Hotel Nyborg Strand.

Volgens Dansk Garntneri viel de keuze op By Growers omdat de drie bedrijven een uniek samenwerkingsmodel tussen meerdere tuinbouwbedrijven hebben ontwikkeld en omdat ze zich erop richten een groot assortiment in de productie op te nemen.

In de loop van de afgelopen vier jaar is By Growers enorm gegroeid, onder andere door kassen en failliete bedrijven op te kopen. Nu is het een van de grootste tuinbouwbedrijven van Denemarken met een gezamenlijk kasoppervlak van 200.000 m2 en een jaarlijkse productie van 27 miljoen planten. Ook economisch was de fusie succesvol. In 2017 steeg de bruto opbrengst met 16 procent en de winst vóór belastingen steeg van € 282.000 tot € 362.000. 

bron: Fyens.dk

 


12-04-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Tussen Kubo


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS