maandag 22 april 2019
FlowerTrials Top VvdM Hamifleurs

Bakker.com is gered

Bakker.com is gered

Bakker.com maakt op initiatief van een groep Nederlandse ondernemers een doorstart. Bij het nieuwe Bakker.com is een belangrijke rol weggelegd voor werknemers en leveranciers.

Bakker.com, dat als Bakker Hillegom opgericht werd in 1945, is groot geworden met de distributie van tuinproducten als bloembollen, bloemzaden en planten. Vorig jaar kwam het bedrijf in financiële problemen, en op 5 februari jl. werd het bedrijf failliet verklaard.

Na een periode van onzekerheid gaat Bakker.com nu toch een doorstart maken. Een team van hoofdzakelijk Nederlandse ondernemers heeft samen met de medewerkers van het bedrijf de mogelijkheid van een doorstart onderzocht. Een deel van de bezittingen is overgenomen om de activiteiten te kunnen voortzetten en uit te bouwen.

bakker.com gered

De doorstart wordt gerealiseerd door een team van Nederlandse ‘hands-on’ ondernemers, met uitgebreide kennis op het gebied van e-commerce, marketing, sales en distributie. Bij Bakker.com werkten vorig jaar nog 200 mensen, waarvan 130 in Nederland. Tenminste 50 medewerkers maken de overstap naar het nieuwe bedrijf. De initiatiefnemer van de doorstart is Martijn van Scherpenzeel van Globitas; “We zijn blij dat we een deel van de banen hebben kunnen behouden”, zegt Van Scherpenzeel. Hij verwacht op termijn het aantal arbeidsplaatsen te kunnen uitbreiden.

De leiding van Bakker.com komt in handen van CEO Erwin van Cooth. Scherpenzeel en Van Cooth willen van Bakker.com ook een platform maken waar andere e-commerce partijen en retailers groenproducten kunnen leveren aan hun klanten. 

Als onderdeel van de doorstart krijgen belanghebbenden van de Bakker groep een belangrijke rol. Onder het mom van ‘samen leren we van onze fouten en samen vieren we ons succes’ wordt een groep medewerkers ook mede-eigenaar. Deze medewerkers zijn nauw betrokken bij de doorstart. Ook leveranciers zullen volgens Van Cooth nauwer betrokken worden in het business proces, waarbij data, efficiency en outsourcing een belangrijke rol krijgen.

De komende weken ligt volledig de focus op de herstart van Bakker.com. Verwacht wordt dat het bedrijf in de tweede helft van mei weer operationeel is.

Bron: www.FloraNews.com
10-04-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

BoN


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS