maandag 22 april 2019
Dummen Orange Top Flower Trials Top VvdM Hamifleurs

Horti Heroes uit de startblokken met grote dromen

Horti Heroes uit de startblokken met grote dromen

Het thema van de allereerste arena-bijeenkomst van talent en startup platform HortiHeroes was niet voor niks The Big Dream. In het World Horti Center werden geïnteresseerden uit de food and flower industry geïnspireerd door de grote dromen van Patrick Hurenkamp van Bloomon, Peter Savelberg van Urban Game Changers en van mede-initiatiefnemer en dromer Desh Ramnath. 

Laatstgenoemde startte de bijeenkomst met de beelden van de meeste bekende speech als we het hebben over dromen, "I have a dream", om de bezoeker vervolgens mee te nemen in zijn droom, de droom waarmee HortiHeroes begon.

Bloomon
Dan is het woord aan CEO en co-founder van Bloomon, Patrick Hurenkamp. "Zoals de Amerikanen Sillicon Valley hebben, zo hebben wij het Westland". Om tot een succes te komen zijn er drie lessen die de "dromer" mee wil geven: "Zorg voor een divers team, Ken je klant en tot slot gebruik de kracht van data." Uit de data van Bloomon bleek bijvoorbeeld dat een deel van de klanten in het beginstadium afhaakt. "Als je dat in beeld hebt, kun je werken aan een oplossing." aldus Patrick.

Hij vindt niet dat de online dienst markt afgesnoept heeft van de bloemist op de hoek. Uit de onderzoeken van Bloomon blijkt dat er meer mensen bloemen kopen. Als er een goede bloemist op de hoek zit, blijven mensen daar volgens Patrick wel naartoe gaan. Hij ziet Bloomon meer als een oplossing voor mensen die geen goede bloemist in de buurt hebben of geen tijd hebben om bloemen te kopen.

Nederland als wereldstad
Na de inspirerende droom van Bloomon is het woord aan Peter Savelberg van Urban Game Changers, die met zijn TristateCity Marketing model Nederland ziet als grote groene wereldstad die kan concurreren met grote andere wereldsteden. Hij doelt daarmee vooral op de wereldsteden die met name e in China als paddenstoelen uit de grond schieten. Hij daagt de zaal uit vooral groter te gaan denken en op te houden Nederland te promoten volgens de landsgrenzen die ooit zijn bedacht zijn.

New Business Models 
De eerste grote stap in het creëren van een groot HortiHeroes netwerk, waarin mensen aan elkaar worden gekoppeld, is gezet. Een speciale app waarin men dromen kan delen en oproepen kan doen zal daaraan zeker ook bijdragen. De volgende editie van het maandelijke ontmoetingsevent van HortiHeroes is op woensdag 9 mei met als thema 'New Business models'.

bron: HortiHeroes

 

Bron: www.FloraNews.com
Leandra de Boef | 06-04-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Hepke - Team Westland


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS