maandag 22 april 2019
FlowerTrials Top VvdM Hamifleurs

De 5 vragen aan...Jacco Huibers

De 5 vragen aan...Jacco Huibers

Voor de mensen die je niet kennen, wie ben je en wat doe je?

Ik ben Jacco Huibers 41 jaar, volgende week al weer 18 jaar getrouwd met Marjolijn. We hebben 2 prachtige kinderen; Jac. 14 jaar en Stephanie 12 jaar. We wonen in het dorp Broek op Langedijk met de oudste veiling ter wereld: De Broekerveiling waar ik af en toe vrijwilliger ben. Verder ben ik als Diaken en Pastoraal vrijwilliger verbonden aan de PKN Hervormde Kerk bij ons in het dorp, maar de meeste zullen mij kennen als Sales Manager van Amigo Plant; de grootste Succulenten kwekerij van Europa met vestigingen in Heerhugowaard, Rijsenhout en in Portugal.
Amigo Plant levert jaarrond een breed en grotendeels eigen vetplanten assortiment. Dit jaar alleen al zijn er al 12 nieuwe soorten in de markt geïntroduceerd. Verder staat Amigo Plant bekend om zijn creativiteit: Kleuren van Echeveria’s zoals bijvoorbeeld “Glowing Star in the Dark”, Echeveria “Splash”, Paint Your Plant en Amideco en een diversiteit van ompotten en toegevoegde waarde. Amigo Plant levert van bloemist tot aan de discount retail. Maar iedere klant met zijn eigen aandacht en specialisatie.

De 5 vragen aan Jacco Huibers FloraNews

Wat maakt deze functie zo bijzonder?

Amigo Plant is een bedrijf, wat continue in beweging is. Iedere dag is anders en iedere dag is weer een stap verder. We zijn één team met jonge energieke mensen, die allemaal het Amigo bloed door de aderen hebben stromen. Daardoor komt er veel energie vrij en krijg je de sfeer die je als hard groeiend bedrijf nodig hebt.

Welk nieuws heeft jou de afgelopen tijd beziggehouden?

Macht spelletjes, populisme, opruien van menigtes. Dit gebeurt in de politiek, op het wereldtoneel, maar bijvoorbeeld ook bij diverse dieren/milieuorganisaties. Er wordt hard gebruld en de menigte volgt. Wat mij dan vooral bezighoudt, is dat er veel mensen zijn die er niet meer over nadenken, maar dat ze het 1 op 1 overnemen, en dat het lastig wordt om rationeel en met verstand te reageren. Een mooi voorbeeld is denk ik het bijvoederen van de dieren in de Oostvaardersplassen. Of de rellen in Amerika, waar niet eerst het onderzoek afgewacht wordt.

Wat zou je graag nog willen oppakken of veranderen?

Dat Sierteelt Nederland BV als 1 blok naar buiten treedt. Samenwerken om de sector toonaangevend op het wereldtoneel te houden. Er worden vele initiatieven genomen in de sector, maar deze werken vaak meer tegen elkaar dan met elkaar. Voorbeeld zijn de diverse product promotieteams binnen Flora Holland. Dit werkt eerder tegen elkaar dan met elkaar. Als er deze week promotie is voor de Cyclamen, is dat indirect tegen de Chrysanten. Het zou zo moeten zijn, dat als er promotie is, dat dit tegen de markt buiten de sector is. Ook in de digitalisering zie je de initiatieven als paddenstoelen uit de grond schieten. Uiteindelijk gaat het erom, dat we met zijn alleen moeten proberen onze planten voor een zo hoog mogelijke prijs op een makkelijke manier bij de consument te krijgen. 10 systemen vullen is te veel werk. Dus koppelen en samenwerken is de enige oplossing. Ik hoop dat het geen wirwar van systemen wordt, maar dat straks alles aan elkaar koppelt.

Wat ga je dit weekend doen?

Vrijdag avond (goede vrijdag) gaan we naar de kerk, waar we de kruisiging van Jezus herdenken. (Als we het dan trouwens over opruien van mensen hebben, Jezus werd door de menigte ook veroordeeld, zonder dat hij schuld had.)
Zaterdag vieren we de verjaardag van mijn dochter Stephanie die alweer 12 jaar wordt en Zondag en maandag is het Pasen. Jezus stond op uit het graf. Door Jezus dood heen, mogen wij eeuwig leven. Dat is een mooie liefdesboodschap om mee deze 5 vragen mee af te sluiten.

Ik wens een ieder fijne paasdagen toe!

 

Bron: www.FloraNews.com
30-03-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Tussen Schoneveld FT

Naam (optioneel):

Commentaar:


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS