vrijdag 22 maart 2019
Dummen Orange Top Flower Trials Topbanner Kubo

Mobile first in zoekindex Google

Mobile first in zoekindex Google

Het zat er al even aan te komen; na een jaar testen en experimenteren is Google voor de indexering van zijn zoekmachine nu echt overgestapt op "mobile first". Dit houdt in dat de zoekmachine de mobiele webpagina’s voortaan als eerste indexeert.

Sinds 2015 is er al een opgaande lijn te zien van het aantal gebruikers wat mobiel zoekt en dus vaak eerst de mobiele versies van webpagina’s te zien krijgen. De verandering die Google nu toepast is dus ook niet echt een verrassing. Mobielvriendelijke websites werden al hoger in de resultaten geplaatst door Google en ook de laadtijden worden tegenwoordig meegewogen: mobiele websites laden sneller en trage websites worden vanaf juli 2018 lager in de zoekresultaten geplaatst.

mobile first

Volgens Emerce is het niet zo dat meteen alle sites op deze wijze worden geïndexeerd. Wel start deze een eerste fase. Sites zullen merken dat zij vaker bezoek krijgen van de SmartPhone Googlebot. Ook worden mobiele versies in de cache bewaard. Achter de schermen worden geen aparte indexen voor mobiele en normale websites bijgehouden.

bron: Emerce.nl 


Leandra de Boef | 27-03-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Hepke - Team Westland


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS