zondag 20 januari 2019
Floranews TOP Beekenkamp Deliflor

Britse vrouwen willen geen rode rozen voor Valentijnsdag

Britse vrouwen willen geen rode rozen voor Valentijnsdag

Volgens een onderzoek van Florismart naar de invloed van bloemen op Valentijnsdag, houdt 70 procent van de ondervraagde Britse vrouwen helemaal niet van rode rozen. Een flinke tegenvaller voor de Britse mannen, aangezien een meerderheid van de ondervraagde mannen nu juist van plan was deze te kopen voor Valentijnsdag.

Uit het onderzoek blijkt dat naast de kleur van bloemen óók zeker de kwaliteit een belangrijke factor is voor de meeste ondervraagde vrouwen. Maar liefst 62,7 procent stelt een boeket van de lokale bloemist op prijs en 15,4 procent neemt genoegen met een supermarktboeket. Een boeket afkomstig van een online retailer wordt volgens het onderzoek maar door 1 procent van de vrouwen gewaardeerd.

Florismart onderzocht, in samenwerking met het Engelse PR-Bureau “Stand Agency”, de invloed van bloemen tijdens Valentijnsdag. In totaal werden 2000 Britten ondervraagd. De onderzoeksresultaten tonen aan dat de bloemist het belangrijkste verkoopkanaal is voor Valentijnsboeketten, als het aan Britse vrouwen ligt. Florismart streeft naar een sterkere positie van de bloemist binnen de sector en is daarom erg blij met dit nieuws. CEO van Florismart, Steve France: “Het is geweldig om te zien dat zoveel mensen hopen dat hun boeket wordt gekocht bij een bloemist op Valentijnsdag. Tuurlijk zit er verschil in prijs tussen een boeket van de bloemist en de supermarkt, maar dit is niet zo significant als de meeste consumenten denken. Voor dit prijsverschil krijgen ze immers een stukje extra service, kwaliteit en expertise van de bloemist.”

Florismart is een digitale marktplaats die professionele bloemisten toegang geeft tot producten van de beste kwekers en leveranciers. Op dit moment is het platform actief in Engeland en Duitsland. Binnenkort kunnen Nederlandse bloemisten ook inkopen via deze digitale marktplaats.

 


13-02-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

BoN


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS