zondag 20 januari 2019
Floranews TOP Beekenkamp Deliflor

Fleuroselect reikt zes nieuwe Gold Medals uit

Fleuroselect reikt zes nieuwe Gold Medals uit

Fleuroselect reikt zes nieuwe Gold Medals uit. De bekroonde variëteiten zijn vanaf 2018 voor de producent en vanaf 2019 in de handel verkrijgbaar. Fleuroselect kent een Gold Medal toe aan nieuwe plantensoorten die getest zijn door onafhankelijke juryleden uit de sector op proefvelden in Europa. De bekroonde planten zijn een doorbraak op het gebied van veredeling en schoonheid ten opzichte van reeds bestaande variëteiten.

Begonia semperflorens F1 Fiona Red, veredeld door Takii Japan, is een krachtige kleurenexplosie; niet alleen in tuinen of de openbare ruimte, maar ook in potten of bakken. Deze semidubbelbloemige variëteit heeft sterke, rechtop bloeiende bloemen in een stralend rode kleur. Kwekers appreciëren de hoge uniformiteit en de vroege bloei, wat de productie sterk vergemakkelijkt. De mooie bloemvorm en de stralende kleur lokken impulsaankopen uit, waardoor Fiona F1 erg aantrekkelijk is voor de retail. Deze begonia doet het uitstekend in de tuin, blijft lang doorbloeien en heeft goedgevulde, grote bloemen.


Calendula officinalis Calexis Orange van veredelaar Van Hemert & Co. Van Hemert & Co is erin geslaagd om een minicalendula voor professionele kwekers te veredelen. Calexis Orange heeft een gloednieuwe bloemvorm, en de prachtige dubbele cactusbloemen met opgerolde bloemblaadjes in opvallend oranje omringen het contrasterende donkerbruine hart. Calendula is een winterharde eenjarige. Deze winnaar kan in een mediterraan klimaat in de winter worden opgekweekt, en in koelere klimaatzones in de vroege lente en de zomer. Calexis Orange is sterk, heeft een goede vertakking en een zeer goede houdbaarheid in de winkel. Bovendien kan Calexis Orange gecombineerd worden met het eveneens gloednieuwe zusje van deze plant: Calexis Yellow.


Dahlia hybrida Dalaya Amba van veredelaar Selecta one. Selecta one heeft in 2013 al een Gold Medal gewonnen met Dalaya Yogi, en het bedrijf herbevestigt nu zijn dahlia-expertise met de nieuwste aanwinst voor de Dalaya-lijn: Amba. Dankzij de grote, semidubbele donkerrode bloemen met een mooi zwart hart is de Amba echt de ultieme plant voor tuinmeditatie. Dalaya Amba is snel op te kweken, heeft weinig groeiregulatoren nodig en is meeldauwresistent. Dankzij de mooie grote bloem en de goede houdbaarheid in de winkel schept deze dahlia eveneens hoge verwachtingen op retailniveau. Deze winnaar heeft weinig onderhoud nodig en lokt bijen naar de tuin.

 

Petunia x hybrida Success! HD Rose Star. Benary heeft met trots de eerste genetisch compacte Grandiflora-petunia met een sterrenpatroon geïntroduceerd: petunia x hybrida Success! HD Rose Star. De plant heeft een grote hoeveelheid bloemen met een kleurenpatroon dat uniek is voor dit type petunia. Rose Star is een unieke aanvulling op bestaande teeltschema’s met genetisch compacte petunia’s en maakt het kleurenpalet compleet. De HD in de naam staat voor ‘High Density’, hoge dichtheid, wat betekent dat er veel planten op een klein oppervlak geteeld kunnen worden. Retail verheugt zich erover het populaire sterrenpatroon nu ook in een compacte, grootbloemige petunia aan te kunnen bieden.


Osteospermum ecklonis Enrico van veredelaar Dalina Genetic uit Denemarken. Een hele zomer bloemen, dat was het doel van Dalina tijdens het veredelingswerk aan deze magnifieke crèmewitte osteospermum. In vergelijking met andere dubbelbloemige osteospermums is Enrico een ware bloemenweelde. De plant bloeit veel langer, het hele seizoen door. Enrico doet het uitstekend in een koeler klimaat zoals dat van Noord-Europa, en ziet er geweldig uit in potten, op het terras en in de tuin.Dankzij de stabiliteit en de uniforme compacte groei is deze uit stek opgekweekte winnaar zeer makkelijk te produceren in de kas. De bloemen sluiten zich niet in het donker of als het kouder wordt.

 

Zinnia elegans Queeny Lime Orange van veredelaar Hugo Dittmar uit Zwitserland. Introductie van een ware koningin in de tuin: Zinnia elegans Queeny Lime Orange van Hugo Dittmar. De unieke kleurencombinatie van zacht oranje met trendy limoengroen springt bij elke plantenliefhebber direct in het oog. Queeny Lime Orange bloeit continu en ziet er spectaculair uit in de tuin én als snijbloem in een boeket. Deze noviteit wordt ongeveer 80 cm hoog en past perfect in alle bestaande zinniateeltschema’s. Consumenten zullen weg zijn van Queeny Lime Orange vanwege het exceptionele kleurenspel, de uitstekende prestaties in de tuin en het optionele gebruik als snijbloem. 


12-02-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

BoN


2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS