zondag 20 januari 2019
Topbanner Kubo Floranews TOP

Sleuteloverdracht en opening Waterdrinker Green Trade Center

Sleuteloverdracht en opening Waterdrinker Green Trade Center

Afgelopen week ontving Waterdrinker directeur Bob Moria tijdens een officiële overdracht de sleutel van het Waterdrinker Green Trade Center (GTC). De directeur ontving de sleutel uit handen van Boele & van Eesteren namens projectontwikkelaar Kondor Wessels Projecten.

Op zondag 18 februari aanstaande opent het nieuwe pand zijn deuren en krijgt de bezoeker toegang tot liefst 25.000 m2 waar honderd shop-in-shop kwekers en veredelaars hun noviteiten en specialiteiten presenteren. 9.000 soorten kamer- en tuinplanten, 300 soorten orchideeën boomkwekerij producten, en honderden soorten bijzondere bloemen worden gepresenteerd in samenwerking met Dobbe Flowers en Agora. Potten, accessoires, bloemisterij artikelen en design objecten van toonaangevende merken maken het aanbod compleet. Dit alles in een inspirerende omgeving waar de laatste consumententrends, styling ideeën en vakinformatie gedeeld worden. Hiermee wordt het GTC de grootste inkoopbelevenis en inspiratiebron van internationale allure voor de Europese vakhandel.

Aanleiding voor de komst van een nieuw groothandelscentrum is de huidige tendens waarin klanten steeds meer op zoek zijn naar beleving, kennis en inspiratie. Waterdrinker is ervan overtuigd hier met de verwezenlijking van het Green Trade Center op in te spelen  door een complete “store experience” aan te bieden. Vanaf 18 februari kunnen klanten alles verkrijgen wat ze nodig hebben in slechts “one stop”. Daarnaast is een verbetering  van de klimatologische omstandigheden ten opzichte van de bestaande Cash & Carry een belangrijke motivatie geweest. Dit is niet alleen belangrijk voor planten en bloemen, maar ook voor klanten en medewerkers. Dankzij de kasconstructie van het GTC, kan er van daglicht worden genoten en zijn er beluchtingsmogelijkheden. De speciaal gebouwde kas (met extra beluchtingsmogelijkheden) draagt bij aan de flinke uitbreiding van het boomkwekerij assortiment. Verwarming van het hele pand vindt plaats via de vloer.

In het GTC, ook wel “Huis van de Kweker” genoemd, staan veredelaar, kweker, leverancier en klant in direct contact met elkaar door een shop-in-shop formule. Bijeenkomsten die hier wekelijks plaatsvinden, hebben als doel innovatie, inspiratie en kennis met elkaar te delen. Het GTC zal voor klanten als inspiratiebron dienen om consumenten te bewegen meer bloemen en planten te kopen.

Openingsweek met Meet & Greets, noviteiten en presentaties
Tijdens de openingsweek van 18 - 25 februari a.s. vinden er diverse activiteiten plaats. Zo zijn er productpresentaties van kwekers, Meet & Greets van Air so Pure over planten en gezondheid en het Longfonds over lucht binnenshuis, demonstraties van “Tea by Me” concept met thee van Nederlandse bodem en potten gieten van Valence, Royal FloraHolland informeert over de campagne “Wissel van het seizoen”, en vele andere presentaties.

                                             

 


12-02-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

BoN


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS