zondag 20 januari 2019
Topbanner Kubo Floranews TOP

Drie moeders slaan eerste paal nieuwbouw Opti-flor

Drie moeders slaan eerste paal nieuwbouw Opti-flor

Gehuld in witte jas, witte laarzen en natuurlijk de verplichte witte bouwhelm verschenen zaterdag 10 februari de drie moeders van de eigenaren van Opti-flor op het terrein waar de uitbreiding van kwekerij Opti-flor gebouwd zal worden. Gezamenlijk sloegen zij onder toeziend oog van familie en belangstellenden de eerste paal voor de nieuwbouw van circa 25.800 m2

De nieuwbouw aan de Orberlaan in Monster wordt gerealiseerd door Technokas. De nieuwbouw naast de bestaande kwekerij bestaat uit drie dektypes. Er komt een opkweekafdeling van 10.500 m2 , koel- en afkweekafdelingen van 12.000 m2 en tot slot bouwt men ook nog 3.300 m2 verwerkings- en winkelruimte.

De bekende bouwteampartners van Technokas zorgen in nauwe samenwerking met het projectteam van Opti-flor zelf voor een volledige integratie van de installaties in de kasconstructie. Zo worden er voorzieningen getroffen voor onder meer drie vlakscherminstallaties, maar ook rolgevels van PDI, een installatie voor het Nieuwe Telen en koel- en verwarmingsinstallatie van Certhon. Ook verzorgt Technokas, voor Hawe en WPS, de constructie voor het buffer- en het afleversysteem van de planten die straks in de kwekerij worden geteeld.

Later in het voorjaar wordt de nieuwe kwekerij ook nog uitgebreid met circa 2.000 m2 expeditieruimte. Deze wordt opgebouwd met behulp van een kasconstructie op een betonvloer. De expeditieruimte krijgt ook een extra laad- en loskuil, naast de bestaande dubbel laadkuil.

 


12-02-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

VvdW Lutgo


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS