zondag 20 januari 2019
Floranews TOP Beekenkamp Deliflor

Co÷peratie Floranti nu echt een feit

Co÷peratie Floranti nu echt een feit

Donderdag 8 februari werd de coöperatie Floranti U.A. officieel opgericht en ingeschreven. Telers en handelaren worden hiermee samen eigenaar van het platform. Zij kunnen meedenken, meebeslissen en samen innoveren, als aandeelhouder én als gebruiker.
Floranti zet hiermee een grote vervolgstap naar een nieuw platform voor de bloemen- en plantensector.

Directeur Maurice van Winden legt uit waarom er voor een coöperatieve samenwerking is gekozen: “De tuinbouwsector is groot geworden door samenwerken. Die gedachte omarmen wij. Met de oprichting van de coöperatie kunnen we nu echt stappen gaan maken. Door het commitment en de ideeën van telers en kopers kunnen we het platform nog beter aansluiten op hun wensen. De bloemen en planten krijgen hun welverdiende podium en worden middenin de spotlights gezet. De focus ligt vooral op de vindbaarheid en de zichtbaarheid van de producten. Zo kunnen we de keten gezamenlijk sneller digitaliseren en tegelijkertijd de afzet stimuleren.”

Floranti heeft drie speerpunten. "We gaan voor het direct digitaal verbinden van systemen van telers en inkoopsystemen van webshops en kopers. Verder willen we het product in de spotlights zetten door nieuwe concepten en variëteiten eens echt onder de aandacht brengen. Tot slot streven we naar versnelling van innovaties dankzij de samenwerking tussen kopers en telers. De eigenaren van Floranti hebben invloed op het platform én hun eigen ERP systemen. Hoeveel sneller kunnen we nog gaan?"  


09-02-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

VvdW Lutgo


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS