zondag 20 januari 2019
Beekenkamp Deliflor Topbanner Kubo

300 miljoen bloemen verhandeld voor Valentijnsdag

300 miljoen bloemen verhandeld voor Valentijnsdag

In de week voor Valentijnsdag zijn door Royal FloraHolland 300 miljoen bloemen en ruim 25 miljoen planten verhandeld voor Valentijnsdag. Deze aantallen zijn bijna een verdubbeling ten opzichte van een normale handelsweek.

Veruit het meest populair waren afgelopen week rozen, tulpen en chrysanten in een roodtint. Maar liefst 80 miljoen rozen, 100 miljoen tulpen, 23 miljoen chrysanten, 3,5 miljoen orchideeën, 1,7 miljoen potrozen en 500.000 anthuriums zijn onderweg om een glimlach op iemands gezicht te kunnen toveren.

In Nederland is Valentijnsdag een topdag voor het bloemistenkanaal. Volgens Fleurop lieten mensen vorig jaar massaal boeketten bezorgen, wat leidde tot een flinke omzetstijging. Fleurop Nederland pakt daarom dit jaar uit met een speciale serie Valentijnboeketten.

Buitenland
In Duitsland en Frankrijk is de roos de meest verkochte bloem met Valentijnsdag. Uit onderzoek blijkt dat in 2017 één miljoen Franse huishoudens bloemen of planten met Valentijn kochten. In 74 procent van de gevallen werd een roos aangeschaft. 

In Duitsland kiest 57 procent van de consumenten voor roos, gevolgd door voorjaarsboeketten (31 procent) en arrangementen (6 procent). De Duitse consument besteedt bij de Duitse bloemist gemiddeld een bedrag van 20 tot 30 euro, toont onderzoek van Fachverband Deutscher Floristen aan.

bron: RoyalFloraHolland


 


Leandra de Boef | 09-02-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

VvdW Lutgo


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS