zondag 20 januari 2019
Beekenkamp Deliflor Topbanner Kubo

De 5 vragen aan...Harm Custers

De 5 vragen aan...Harm Custers

Voor de mensen die je niet kennen, wie ben je en wat doe je?

Harm Custers, 47 jaar jong. Ik woon in Ouderkerk aan de Amstel, samen met mijn vrouw Marion en onze 2 kids Fauve (12) en Raúl (10). Ik ben ondernemend, gedreven, reislustig creatief en eigenzinnig (laat ik het zo maar zeggen).
Ik ben geboren en getogen tussen de planten, mijn ouders hadden een kwekerij en tuincentrum in Weert. Na mijn studie aan de HAS Den Bosch heb ik een aantal internationale commerciële functies bekleed. Sinds 2008 werk ik bij Takii Europe, het Europese hoofdkantoor van Japans zaadveredelingsbedrijf Takii & Co. Als Manager Marketing & Sales Flowers stuur ik een team aan van 8 enthousiaste collega’s en zijn we verantwoordelijk voor het afzetgebied Europa, Midden Oosten en Afrika. Onze klanten zijn jonge planten bedrijven, zaad distributeurs en daarachter de telers. Ook zit ik in het bestuur van Fleuroselect, dit jaar als vice-president.

Wat maakt deze functie zo bijzonder?

Het internationale karakter, het samenwerken met collega’s en partners én de mate van vrijheid in mijn werk. Takii Europe is ambitieus, hard aan het groeien en dus als organisatie flink in ontwikkeling. Ik vind het geweldig om hier aan bij te kunnen dragen en ontwikkel zelf steeds verder richting strategie, marketing en innovatie. Ik vind het heerlijk om tegelijkertijd te kunnen bouwen én te verbeteren. Takii is al 183 jaar een familiebedrijf met betrouwbaarheid, loyaliteit, respect en innovatie als belangrijke waarden. Uiteraard moet er gepresteerd worden, maar tegelijkertijd wordt er ook veel geïnvesteerd. Het lange termijn resultaat en de continuïteit staan hoog op de agenda, ook al blijft de wereld om ons heen erg hard veranderen.

Welk nieuws heeft jou de afgelopen tijd beziggehouden?

De afgelopen tijd ben ik me steeds bewuster gaan geworden van de wereldwijde verstedelijking. Deze steden worden vaak onleefbaar door luchtvervuiling, hitte en stress. Rond het jaar 2050 zal 70% van de wereldbevolking in stedelijke gebieden wonen (nu 50%). Tegelijkertijd zal de populatie groeien tot 11 miljard (nu 7,5 miljard). Dat betekend dat de komende 30 jaar de populatie in de stedelijke gebieden zal verdubbelen! Dat is toch een bizarre ontwikkeling?
De steden zullen leefbaar moeten worden en hiervoor zijn grote veranderingen nodig. Dit biedt enorme kansen voor onze sector. Planten én bloemen gaan een belangrijke rol spelen in het verbeteren en verfraaien van de leefomgeving. Ze bieden oplossingen voor verbetering in gezondheid en geluk. Hoe gaan we hier nog beter op inspelen?

Wat zou je graag nog willen oppakken of veranderen?

De Nederlandse sierteelt is groot geworden door specialisatie en innovatie in teelt, techniek en logistiek. In vergelijking tot andere sectoren staat marketing nog in de kinderschoenen. Goede marketing is authentiek én speelt met een goede inhoud en vormgeving in op behoeftes van mensen. Hier is nog veel te winnen in onze sector. We hebben de wereld prachtige verhalen te vertellen.
Takii is sinds 3 jaar partner van het Van Gogh Museum. Als geen ander verstaat dit museum de kunst van het vertellen van het verhaal van Vincent van Gogh. Met 2,3 miljoen bezoekers per jaar zijn ze het best bezochte museum van Nederland. Daarnaast bereiken ze 9 miljoen (!) volgers via social media. Ze staan op de eerste plaats in de Europese kunstmusea qua reputatie ranking. Wij zijn nu samen met dit museum en partners in de keten bezig om een consumentenmerk neer te zetten voor zonnebloemen. Ontzettend leerzaam en baanbrekend tegelijk. Ik verwacht dit de komende jaren naar een steeds hoger niveau te kunnen tillen.

Wat ga je dit weekend doen?

Vrijdagavond is er een open dag op een scholengemeenschap in Amstelveen. Onze dochter gaat volgend jaar naar de middelbare school, wat een luxe om te kunnen kiezen welke school het beste bij haar past. Zaterdag vroeg op en naar de plaatselijke voetbalclub SVO. Ik coach het team van mijn zoon en de competitie gaat eindelijk weer van start! Mijn dochter speelt zaalhockey, dus als het kan ga ik ook even kijken. Zondagochtend is mijn vaste fietsmoment: spinning in de winter en als het even kan lekker naar buiten op de racefiets. We hebben jammer genoeg geen bergen in Nederland maar wel prachtige polders en veel wind….

Bron: www.FloraNews.com
09-02-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

VvdW Lutgo

Naam (optioneel):

Commentaar:


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS