zondag 20 januari 2019
Topbanner Kubo Floranews TOP

Eerste Tulpendoop bij veiling Rhein-Maas

Eerste Tulpendoop bij veiling Rhein-Maas

Op woensdag 7 februari vond bij Veiling Rhein-Maas de eerste tulpendoop plaats, sinds de oprichting van de veiling in 2010. Aanvoerder Litjens Tulpen heeft samen met zijn klant Mat Dings van Gebr. Dings BV alsook met het Nederlandse Tulpenmeisje 2018 Lisa Smit en Veiling Rhein-Maas de nieuwe tulpensoort `Lorely´ in de foyer van de veiling officieel gedoopt. Ook voor Lisa Smit was het haar eerste officiële tulpendoop.

Door deze doop waren klanten van Veiling Rhein-Maas in de gelegenheid, zich al vóór de officiële verkoopstart op dinsdag 13 februari aanstaande door de kwaliteit van deze exclusieve nieuwigheid in het asssortiment de `Lorely´ te laten overtuigen. “De vooral voor de Duitse markt geproduceerde tulp `Lorely´ maakt enthousiast door de grote en indrukwekkende bloemen in een opvallende kleur - roze-wit - en een lange houdbaarheid”, zo lichten Jeroen en Sander Litjens toe. Na afloop van de doop kregen de aanwezige klanten monsterbossen van deze nieuwe tulpensoort uitgereikt. Deze welkome aanvulling op het assortiment zal vermoedelijk tot en met begin maart via de bekende inkoopkanalen van Veiling Rhein-Maas  verkrijgbaar zijn.

De aanvoerder Litjens Tulpen uit Creil (NL) verkoopt zijn producten sinds januari 2015 via Veiling Rhein-Maas. Het in 1950 opgerichte bedrijf wordt in derde generatie door de broers Jeroen en Sander Litjens geleid en kan op een lange traditie en grote ervaring in de tulpenteelt terugkijken. Litjens Tulpen produceert op 17 hectare volle grond tulpenbollen en broeit daarnaast 3,5 miljoen tulpen in de kas af.

 


08-02-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

BoN


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS