zondag 20 januari 2019
Beekenkamp Deliflor Floranews TOP

Varenkweker Vitro plus ontwikkelt nieuw opkweek systeem

Varenkweker Vitro plus ontwikkelt nieuw opkweek systeem

Vitro plus heeft een totaal nieuw opkweek systeem voor varens ontwikkeld waarbij planten volledige gecontroleerd op een zeer efficiënte wijze worden opgekweekt tot semi afgeharde stekken.
Het systeem van de varenkwekerij in Burgh-Haamstede is afgeleid van de weefselkweek zoals deze al bijna 30 jaar bij Vitro plus wordt uitgevoerd, maar behoeft aangepaste groeiomstandigheden. Hiervoor is een aparte loods ingericht tot de meest moderne meerlaagse kweekfabriek die men kan voorstellen.

Door gebruik te maken van trollies voorzien led platen, welke in samenwerking met REVEB zelf ontwikkeld zijn, is de opkweekcapaciteit per m3 wel 20-30 keer hoger dan wanneer dit in een traditionele kas plaatsvindt. Met de nieuwste koel en luchtbehandelingsinstallaties wordt voor een gegarandeerd controleerbaar klimaat gezorgd.

Naast deze kweekhal is een productieruimte ingericht waarbij de planten volautomatisch worden geproduceerd. Ook is er een weefselkweeklaboratorium ondergebracht waarin Vitro Research gedegen onderzoek kan doen aan nieuwe soorten , protocollen en nieuwe innovatieve processen.


 


08-02-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

BoN


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS