zondag 20 januari 2019
Topbanner Kubo Floranews TOP

HAS Hogeschool, Delphy en Mushroom Valley bieden online cursus Mushroom Growing aan

HAS Hogeschool, Delphy en Mushroom Valley bieden online cursus Mushroom Growing aan

Nederland heeft veel kennis over de paddenstoelenteelt. De internationale markt kijkt graag naar ons als het gaat om expertise op het gebied van teelt, gewasbescherming, oogstactiviteiten, certificering, bedrijfsvoering en winstoptimalisatie. Om deze kennis actief naar die internationale markt te brengen bieden HAS Hogeschool en Delphy een online cursus (SPOC*) aan waar mensen van over de hele wereld aan kunnen deelnemen. Sinds kort is ook Mushroom Valley bij de cursus betrokken en heet de cursus officieel ‘Mushroom Valley Online Course: Mushroom Growing’.

Krachten bundelen
Mushroom Valley is een samenwerking die op initiatief van de gemeente Horst aan de Maas is opgericht door ondernemers in de paddenstoelenbranche. Het doel van Mushroom Valley is de wereldwijd opgebouwde economische positie van de regionale paddenstoelenbranche te behouden en te versterken. Door de krachten te bundelen met HAS Hogeschool en Delphy kunnen zij de bedrijven in de paddenstoelensector nóg beter bedienen.

Om spelers op wereldniveau te blijven, moeten deze bedrijven zich namelijk blijven ontwikkelen en onderwijs speelt hierin een belangrijke rol om kennis over de paddenstoelenteelt te behouden en om te kunnen innoveren.

HAS Hogeschool en Delphy werken al langer samen. Zo bieden de twee partijen samen de cursus Telen met Licht aan en lopen er enkele onderzoeksprojecten in het voltijdonderwijs. Delphy heeft wereldwijd aanzien verworven als het gaat om advisering in de paddenstoelenteelt.

HAS Hogeschool, Delphy en Mushroom Valley bieden de cursus momenteel aan met korting: bedrijven betalen in plaats van 795 euro maar 450 euro.  

 

* SPOC staat voor Small Private Online Course: de cursus wordt gegeven in een eigen online omgeving. 

 

 


07-02-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

BoN


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS