zondag 20 januari 2019
Floranews TOP Topbanner Kubo

Fotoreportage Leo Ammerlaan-loop

Fotoreportage Leo Ammerlaan-loop

Afgelopen zaterdag stond in het teken van de achtste editie van de Leo Ammerlaan-loop. Een speciale editie omdat de plantenkweker dit jaar zijn 50-jarig jubileum viert. Ter gelegenheid hiervan was er dit jaar voor elke deelnemer een medaille en kon er vooraf bij de inschrijving een speciaal ontworpen hardloopshirt besteld worden.

In de moderne kassen van Plantenkwekerij Leo Ammerlaan aan de Irisweg in Bleiswijk, wordt tijdens de Leo Ammerlaan-loop eenmaal per jaar aan sportievelingen en toeschouwers een blik achter de glasgevel gegund. Dit jaar maakten maar liefst 808 deelnemers gebruik van deze unieke kans.

Er kan tijdens de loop gekozen worden voor 10 km of 5 km en voor de kinderen zijn er twee speciale Kidsruns. In de bedrijfsruimte is de temperatuur voor de hardloper goed, in de kas tussen het gewas is het warmer en de luchtvochtigheid beduidend hoger. De klimaatverschillen tijdens de loop, maken het tot een uitdaging voor de lopers. Dit maakt dit grote indoor-evenement uniek in de hardloopwereld.

Het startschot op de 10 en 5 km werd gelost door de grondlegger van het bedrijf, Leo Ammerlaan (85 jaar). Bij de 10 km zijn voor zowel de dames als heren parcoursrecords neergezet. Winnaar bij de heren 10 km is geworden Patrick Kwist in een tijd van 33.50. Hij heeft de snelste tijd van Michael Woerden (35.07 uit 2013) overtroffen en bij de dames heeft Henrike Oosterhof 40.40 de snelste tijd van Monique Stok (41.29 uit 2017) overtroffen. Bij de 5 km werd bij de heren wederom Victor Geraedts eerste in een tijd van 17.55. Vanaf 2015 is hij al de nummer 1 op deze afstand. Bij de dames werd Inti Scholten eerste in een mooie tijd van 22.03. Vorig jaar was zij nog tweede in een tijd van 22.37.

Bekijk hier onze foto's: 

Kidsrun 1 en 2
5 en 10 km 

 

 

Bron: www.FloraNews.com
Leandra de Boef | 06-02-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

VvdW Lutgo


2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS