zondag 20 januari 2019
Beekenkamp Deliflor Floranews TOP

6,4 miljoen euro schadevergoeding FloraHolland voor verdwenen stapelwagens

6,4 miljoen euro schadevergoeding FloraHolland voor verdwenen stapelwagens

Na jaren van juridische procedures lijkt er een eind te komen aan de langlopende zaak omtrent de diefstal van stapelwagens. Met de toekenning door het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden van een schadevergoeding van 6,4 miljoen euro aan Royal FloraHolland is de zaak waarin in 2009 al eerder uitspraak werd gedaan eindelijk beslecht.

Jarenlang werden in totaal ruim 16.000 stapelwagens. De anonieme dader zaagde de karren in stukken en verkocht deze aan een schroothandelaar. 

De schadevergoeding van 6,4 miljoen, is de eenvoudige uitkomst van het vermeend aantal ontvreemde karren, te weten 16.046 stuks, keer middenprijs per kar van 400 euro.

In de zaak werd al in 2009 uitspraak gedaan. Verschillende juridische procedures hebben de zaak flink gerekt, deels in het voordeel van de veroordeelden. In een eerder uitspraak werden zij nog veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van 7,5 miljoen euro.

Bron: www.FloraNews.com
Leandra de Boef | 05-02-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

BoN


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS