zondag 20 januari 2019
Topbanner Kubo Beekenkamp Deliflor

VKC-archief terug in Aalsmeer

VKC-archief terug in Aalsmeer

Het bijna 130-jarige VKC-archief is terug in de plaats waar het ooit begon. Stichting Floricode (voorheen keuringsorganisatie VKC) heeft het archief overgedragen aan Stichting Oud Aalsmeer en de Historische Tuin.

Een groot deel van de stukken, zeker die documenten die betrekking hebben op Aalsmeer, is ondergebracht in het archief van de Historische Tuin in Aalsmeer.

De VKC (Vaste Keurings Commissie) is tot 1 januari 2013 actief geweest op het gebied van kwaliteitsjureringen in de tuinbouwsector en de registratie van siergewassen. Dit ter bevordering van de handel in deze gewassen onder de correcte naamsaanduiding. De jureringen waren bedoeld om te komen tot kwaliteitsverbetering van de gewassen, verbreding van het assortiment en de promotie van tuinbouwproducten. Vanwege het wegvallen van de collectieve financiering door het Productschap Tuinbouw werd besloten om VKC en Florecom samen te voegen tot één sterke serviceorganisatie voor de sierteelt gericht op de vier kernactiviteiten: registreren, coderen, standaardiseren en distribueren. Andere activiteiten zoals het keuren en jureren werden op dat moment stopgezet. De nieuwe Stichting Floricode werd actief op 1 januari 2013.

Keuringscommissie 2012 - archief

Belangstellenden die informatie wensen over de geschiedenis van de keuringsorganisatie kunnen die inwinnen bij Cees van Dam, tuinchef van de Historische Tuin. Hij kan bereikt worden via het e-mailadres: info@historischetuinaalsmeer.nl.

 


02-02-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

VvdW Lutgo


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS