zondag 20 januari 2019
Beekenkamp Deliflor Floranews TOP

De 5 vragen aan.... Marc Geurds

De 5 vragen aan.... Marc Geurds

Voor de mensen die je niet kennen, wie ben je en wat doe je?

Ik ben Marc Geurds, woonachtig in het Westland en vader van 3 kinderen. Sinds 1988 ben ik werkzaam bij Royal FloraHolland en momenteel in de rol van adviseur verhuur. Ook kun je mij tegenkomen als bevelvoerder, manschap of chauffeur bij de vrijwillige (bedrijfs)brandweer.

Wat maakt deze functie zo bijzonder?

Royal FloraHolland heeft bedrijfsruimte gerealiseerd voor de verhuur. De dynamiek van de sierteelt heeft dagelijks zijn invloed op de behoefte van bedrijfsruimte. Dagelijks zijn we met een team van 6 collega’s in de weer om klanten zo goed mogelijk van de juiste handelsruimte te voorzien. De varieert van de verhuur van een parkeerplaats, tot de verhuur van een opslagruimte van 12 m² of bedrijfsruimte van 1.000 m² of groter. De druk op de beschikbare ruimte zien we toenemen op de 3 export locaties in Rijnsburg, Aalsmeer en Naaldwijk.

Momenteel vraagt de invulling van de tijdelijke huisvesting aanvragen in aanloop naar de Valentijn, Internationale Vrouwendag 8 maart, de Seasonal Trade Fair op 14 en 15 maart a.s. in Naaldwijk en aansluitend de diverse feestdagen weer veel aandacht. Het is ieder jaar weer een hele puzzel om de gevraagde tijdelijke bedrijfsruimte te kunnen aanbieden. Het tekort aan beschikbare koelcelruimte is dit jaar wel een zorg en bij elke koelcel wordt nagevraagd of er nog ruimte beschikbaar is.

Kwekers oriënteren zich meer en meer voor eigen huisvesting op de marktplaats en de eerste kwekers(groepen) hebben inmiddels eigen bedrijfsruimte in gebruik genomen. Verder zien we de handelsbedrijven weer aanvragen doen voor de huur van eigen bedrijfsruimte of de uitbreiding van de huidige bedrijfsruimte.

Logistiek is continue op zoek naar extra ruimte, om o.a. te zorgen voor het tijdig beschikbaar hebben van voldoende fust/ lege karren en gekoelde neerzetruimte. Daarnaast vraagt de optimalisatie van bedrijfsprocessen vraagt ook extra ruimte, zoals de bijv. de vervanging van de fustwas machines of zoals recentelijk de realisatie van een dozen opzetmachine. Ook het autovrij maken van de oude handelsgebouwen in verband met veiligheid, vraag om het beschikbaar stellen van extra ruimte.

Dit alles heeft invloed op de inzet van de beschikbare ruimte en de beschikbaarheid van voldoende te verhuren bedrijfsruimte. Iedere dag is het weer een puzzel om binnen de huidige muren van het handelscomplex een voor alle partijen passende oplossing te vinden. De nieuwbouw die nu plaats vindt op de 3 export locaties gaat ons zeker helpen bij het vinden van de juiste ruimte voor de juiste klant.

Welk nieuws heeft jou de afgelopen tijd beziggehouden?

De enorme aanvraag naar tijdelijke bedrijfsruimte, die nodig is om de sierteelt producten gereed te maken om te worden afgestuurd naar de consument.

Verder is de sierteelt sector dagelijks volop in het nieuws en het blijft een hele kunst om de informatie die betrekking heeft op de bedrijfshuisvesting eruit te filteren en dit te gebruiken bij het toewijzen van de schaarse ruimte.

Wat zou je graag nog willen oppakken of veranderen?

Voor Naaldwijk is dat het realiseren van een marktplaats waarin geen voertuigen meer binnenrijden en verder een bijdrage leveren aan de verdere planvorming voor de ontwikkelingen van Mars (perceel grond tussen de veilingroute en de World Horti Center).

Wat ga je dit weekend doen?

Voorbereiden op de Fruit Logistica komende week van woensdag 7 t/m vrijdag 9 februari 2018 in Berlijn. Gezamenlijk met bedrijvenpark ABC Westland, de Gemeente Westland en Westland Marketing zijn we aanwezig om de unieke kansen in het Westland onder de aandacht te brengen. Voor meer informatie zie: www.westlandhortibusiness.com

Westland, your gateway to Europe.
 

Bron: www.FloraNews.com
02-02-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

BoN

Leuk te lezen, oud-collega (ca 1988)

Naam (optioneel):

Commentaar:


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS