zondag 20 januari 2019
Topbanner Kubo Floranews TOP

Cymbidium centraal tijdens Paasviering in Rome

Cymbidium centraal tijdens Paasviering in Rome

De Paasviering op het Sint Pietersplein in Rome vormt het decor voor bloemen en planten van Nederlandse kwekers en handelaren. Dit jaar is de orchideesoort cymbidium de ‘eyecatcher’. Hoofdarrangeur Paul Deckers maakt de ontwerpen en kiest de kleuren in overleg met het Vaticaan.

Peter Zwinkels uit De Lier en Van der Houwen Orchideeën uit 's-Gravenzande leveren samen met andere kwekers uit heel Nederland de bloemen voor de paus. De paasviering is traditiegetrouw het decor voor bloemen en planten van Nederlandse kwekers en handelaren. Na het uitspreken van het Urbi et Orbi zegt paus Franciscus altijd dank voor de bloemen uit Nederland.

Paul Deckers, hoofdarrangeur: "Dit jaar kies ik voor de cymbidium als noviteit in het project. Deze krachtige, stevige en pure bloem zal straks schitteren op het Sint Pietersplein. De groene cymbidium gebruik ik op het bordes van de Paus. Groen is de kleur van de hoop, krachtig, rust en vrede. Uiteraard mag de kleur geel als Paas- en voorjaarskleur voor licht en blijdschap niet ontbreken, vandaar dat de mooie grote gele cymbidiums in metershoge arrangementen worden verwerkt. Bovendien staat cymbidium voor vriendschap en liefde. Daarom sluit de symboliek van deze bloem perfect aan bij het paasfeest', aldus Deckers.

"Zodra de inwoners van Rome de Nederlanders met vrachtwagens vol bloemen zien rijden, zeggen ze tegen elkaar: Het is weer bijna Pasen," lacht Paul. Twee dagen lang zullen meer dan 25 arrangeurs en bloemisten aan de arrangementen werken. Er komen aangelegde tuinen op de trappen van het Sint Pietersplein. Daar en op het balkon van de Paus komen talrijke arrangementen. Er wordt gebruik gemaakt van metershoge bomen, duizenden Avalanche rozen, delphiniums, roselilies en meer dan 40.000 bolbloemen.

 

 

Bron: www.RoyalFloraHolland.nl
31-01-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

BoN


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS