vrijdag 24 mei 2019
FlowerTrials 1 mei Dummen Orange Top Flower Trials

Nieuw lesmateriaal beschikbaar over nieuwe technieken in plantenveredeling

Nieuw lesmateriaal beschikbaar over nieuwe technieken in plantenveredeling

In samenwerking met leraren hebben onderzoekers van Wageningen University & Research een lessenpakket ontwikkeld waarmee docenten in MBO, HBO en Universiteiten beter les kunnen gaan geven over nieuwe technieken in de plantenveredeling.

Het geven van onderwijs over die nieuwe plantenveredelingstechnieken is geen sinecure. Onderzoekers van Wageningen University & Research hebben daarom samen met leraren speciaal voor het groene onderwijs een lesmateriaal samengesteld. In de lessen komen kansen en risico’s naar voren, zodat de leerlingen zich zelf een gefundeerde mening kunnen vormen over de technieken.

Het lesmateriaal is opgedeeld in een aantal thema’s, zoals maatschappelijk debat, toepassingen en regelgeving. Per thema zijn er één of meer PowerPoint-bestanden beschikbaar, vaak een voor MBO plus een voor HBO en universiteit. De docenten kunnen die presentaties direct gebruiken of naar eigen inzicht aanpassen.

Het lespakket is gratis te gebruiken en is geplaatst op de website van Groen Kennisnet: Nieuwe technieken plantenveredeling. Die website wordt door veel docenten als kennisbron gebruikt voor hun eigen lessen en voor hun leerlingen. De samenstelling van het lespakket is gefinancierd door het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

bron: WUR

 


29-01-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Tussen Schoneveld FT


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS