dinsdag 21 mei 2019
FlowerTrials 1 mei Top VvdM AmaVerde

Seniorenregeling borgt kennisoverdracht naar volgende generatie

Seniorenregeling borgt kennisoverdracht naar volgende generatie

Door de verhoging van de pensioenleeftijd is het steeds belangrijker voor werknemers om in goede gezondheid en gemotiveerd tot aan het pensioen te blijven werken. LTO Glaskracht Nederland heeft daarom samen met andere organisaties voor werkgevers en medewerkers in de glastuinbouw een Seniorenregeling ontwikkeld.

Met de Seniorenregeling kan een oudere werknemer 20% (1 dag per week) minder werken met behoud van 90% van het bruto loon. Zo is er meer vrije tijd voor hobby’s, familie of gewoon om te herstellen van zware lichamelijke en geestelijke arbeid. Zo blijven werknemers met plezier werken.

De bedoeling van de regeling is dat door het in dienst houden van oudere werknemers ruimte voor kennisoverdracht van ervaren werknemers naar de volgende generatie gecreërd wordt. Zo gaat er geen waardevolle kennis en ervaring verloren.

Om de regeling meer bekendheid te geven wordt er samen met Colland en BPL pensioen een voorlichtingsbijeenkomst georganiseerd op 21 februari aanstaande. Tijdens de bijeenkomst wordt toegelicht wat de seniorenregeling inhoudt en wat de gevolgen en mogelijkheden zijn in relatie tot het pensioen.

bron: LTO Glaskracht Nederland

 


26-01-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Lutgo HR verzamel


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS