maandag 20 mei 2019
Top VvdM AmaVerde Dummen Orange Top Flower Trials

Wat kun je doen om goede jonge mensen te binden en te blijven boeien?

Wat kun je doen om goede jonge mensen te binden en te blijven boeien?

De Nederlandse tuinbouw behoort tot de wereldtop. Om aan de top te kunnen blijven hebben bedrijven getalenteerde jonge mensen nodig. Er wordt echter van alle kanten aan deze talenten getrokken. Kennen de jongeren de tuinbouw goed genoeg zodat ze kiezen voor een carrière in de sector? Lukt het u in de krappe arbeidsmarkt om personeel te vinden en kunt u goede jonge mensen binden en blijven boeien? Wat kunt u doen? Wat kunnen anderen doen? De Stichting Gezond Beleid organiseerde op 16 januari 2018 in het Westland haar vijfjarige manifestatie over dit thema.

 Pech Samwel opende de middag. Pech is als   voorzitter van Gezond Beleid het boegbeeld   van deze club. Hij is financieel directeur bij   KP Holland en heeft personeelsbeleid in zijn   portefeuille. 

Hoofdspreker van de dag was Martin Koppert van Koppert Biological Systems. Koppert ontwikkelt zich van een arbeidsintensieve naar kennisintensieve organisatie. Dit heeft zijn weerslag op het hele bedrijf en dus ook op het personeelsbeleid. Meer dan 50% is er HBO- of WO-geschoold. Het speerpunt van Koppert voor het binden en boeien van deze mensen ligt in het kunnen bieden van uitdaging. Om die reden is de Koppert Academy gestart en worden via hun eigen programma YoPo (Young Professionals) tien mensen begeleid om Koppert voor te bereiden op toekomstige managementontwikkelingen.

Tijdens de manifestatie verzorgde Jungle Talks de webinar tijdens het gedeelte waar drie young professionals aan het woord werden gelaten. Youri Samwel ziet, vanuit de Verenigde Staten, dat mensen, van ver buiten de sector, worden opgeleid als teler. Youri:"Dat zijn natuurlijk lange leertrajecten. Nu ik hier ben, valt me pas op dat we, hier in het Westland, toch praktisch iedereen wel iets van tuinbouw weet." Zowel Dirk Wiegmans als Tim Grosscurt en Youri Samwel geven alle drie toch aan dat het hen gaat om persoonlijke groeimogelijkheden in hun werk.

Al meer dan 15 jaar is de Stichting Gezond Beleid actief in de tuinbouwsector. De Stichting is in 2001 ontstaan uit een initiatief van een aantal regionale ondernemers in de Greenport Westland – Oostland. De activiteiten bestaan uit het faciliteren van kennisuitwisseling op het gebied van ondernemerschap en personeelszaken. Met als doel bedrijven bewust maken van het belang van goed personeelsbeleid, stimuleren van samenwerking, het uitwisselen van kennis en ervaringen en imagoverbetering van de tuinbouwsector. Inmiddels kent Gezond Beleid ook in andere regio’s actieve netwerken zodat het succesvolle concept zich steeds verder uitbouwt.

 

Bron: www.gezondbeleid.nl
18-01-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Hepke - Team Westland


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS