vrijdag 24 mei 2019
Top VvdM AmaVerde Dummen Orange Top Flower Trials

Nederlanders bewaren contant geld voor nieuwe crisis

Nederlanders bewaren contant geld voor nieuwe crisis

Er heerst nog steeds wantrouwen onder de Nederlandsers als we het hebben over de bankenwereld. Uit onderzoek van FBD Bankmensen, detacheerder van financiële professionals, blijkt dat 19,6 procent van de Nederlanders voldoende contant geld achter hand heeft voor het geval er weer een bankencrisis uitbreekt.

Veel meer Nederlanders maken zich nog steeds zorgen over een economische crisis. Maar liefst 70 procent van de ondervraagden is van mening dat de banken niks geleerd hebben van de crisis.

Opvallend is dat er een duidelijk verschil is tussen hoger en lager opgeleide Nederlanders. 27 procent van de lager opgeleiden zegt contant geld in huis te bewaren in geval van een bankencrisis. Slechts 11,9 procent van de hoger opgeleiden doet dat. Dat verschil is te wijten aan een gebrek aan vertrouwen van lager opgeleiden in het bankwezen. Omdat er door automatisering nog maar weinig banen voor lager opgeleiden zijn bij banken, verliest deze groep een belangrijke aansluiting met de bankwereld. Volgens Kelder moeten banken voor deze kloof waken: Niet voor niets vindt twee derde van de ondervraagde Nederlanders banken ook te onpersoonlijk. Het lijkt voor buitenstaanders alsof banken eliteclubs geworden zijn.’

 


20-12-17 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Lutgo HR verzamel


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS