zondag 18 augustus 2019
FN TOP add Top VvdM OZ Export via TFC

30-uurs hackathon in World Horti Center

30-uurs hackathon in World Horti Center

In het World Horti Center werken donderdag 14 en vrijdag 15 december aanstaande 40 studenten twee dagen en één nacht door aan tien bedrijfsopdrachten uit de tuinbouwsector. De 30 uur durende hackathon is onderdeel van het Honours programma van de Rotterdam School of Management (RSM) van de Erasmus Universiteit.

Met de hackaton wordt de aftrap gegegeven van een langdurige samenwerking tussen het World Horti Center en de universiteiten Leiden-Delft-Erasmus.

Van veredeling, technische toelevering en teelt tot handel, de oplossingen die de studenten in de 30 uur durende hackaton bedenken, moeten allemaal leiden tot betere bedrijfsprestaties. Bedrijven zoals bijvoorbeeld Rijk Zwaan, Zentoo, Eminent en Forever Plants, hebben tien probleemstellingen geformuleerd, die op 14 december voorgelegd worden aan de studenten. Op 15 december presenteren de studenten hun resultaten aan de bedrijven.

De (internationale) studenten die deelnemen aan de hackaton hebben voor het Honours programma ‘Lessons Learned from Sillicon Valley’ een intensief selectieproces doorlopen. Ook reizen zij in maart 2018 af naar Sillicon Valley om daar verder onderzoek te doen naar de samenwerking tussen Amerikaanse universiteiten en het bedrijfsleven. 

 


07-12-17 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

10


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS