vrijdag 19 oktober 2018
Top FN Top Banner VvdM Deliflor oktober

Een moestuin op elke basisschool in Nederland

Een moestuin op elke basisschool in Nederland

D66 wil dat basisscholen in Nederland een moestuin krijgen en dat alle Nederlandse basisschoolleerlingen daarmee bijgebracht wordt waar hun voedsel vandaan komt. Dit om ervoor te zorgen dat zij met deze kennis gezonder gaan eten.

De kabinetspartij wordt hierbij gesteund door VVD, CDA en ChristenUnie. De invoering van de schooltuin moet worden gekoppeld aan lesprogramma’s over gezonde voeding en de voedselrijkdom van de natuur.

Volgens D66-Kamerlid Tjeerd de Groot, bedenker van het plan, is leren koken belangrijk en begint koken met kennis over waar ons voedsel vandaan komt en wat je ermee kunt.
Tjeerd de Groot zegt tegen het AD dat hij niet alle scholen wil verplichten om een moestuin aan te leggen. ,,In sommige steden is het niet haalbaar om een stuk grond bij de school vrij te maken. Het gaat er mij om dat er meer aandacht komt voor voedsel op scholen, en een moestuin helpt daar zeker bij. Het is hard nodig, want kinderen eten nu te slecht en ze hebben vaak geen idee waar hun eten vandaan komt.”

    

Het plan wordt vandaag ingediend bij het begrotingsdebat met minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. De regeringspartijen vragen de minister het plan te bespreken met staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid. In het regeerakkoord is door het kabinet 170 miljoen euro uitgetrokken voor maatregelen die ervoor moeten zorgen dat Nederlanders gezonder gaan leven. Ook dit plan kan daarmee worden betaald.

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek

  • Eet minder dan 1 procent van de Nederlandse kinderen de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groente
  • Eet minder dan 5 procent van de Nederlandse kinderen de aanbevolen twee stuks fruit per dag.
  • Heeft meer dan één op de tien kinderen tussen de 4 en 20 jaar overgewicht
  • Heeft binnen die leeftijdsgroep 3 procent ernstig overgewicht

 

bron: AD - foto: Love my Salad

 


Leandra de Boef | 07-12-17 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

VdwW Adomex logistiek medewerker


Overig nieuws2018 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS