vrijdag 19 oktober 2018
Top FN Top Banner VvdM Deliflor oktober

Westlandse kas van 11 hectare in Azerbeidzjan officieel geopend

Westlandse kas van 11 hectare in Azerbeidzjan officieel geopend

Op 4 december heeft de president van Azerbeidzjan, IIham Aliyev, de nieuwe kas van Baku Agropark geopend. Het complex voor de teelt van tomaten is maar liefst 11 hectare groot. Dit project zal in de regio minimaal 140 banen creëren. In december 2016 is de Nederlandse kassenbouwer, Debets Schalke, begonnen met de eerste fase van dit tomatenkas project in Azerbeidzjan. Afgelopen juli is dit project afgerond en is er gestart met de teelt.

Groentetuin van de Sovjet-Unie

Azerbeidzjan was, als onderdeel van de Sovjet-Unie, een communistisch land. Na de onafhankelijkheid in 1991 begon men direct de economie te hervormen. Van oudsher is Azerbeidzjan de groentetuin van de Sovjet-Unie. Dit vanwege het gunstige klimaat. Er worden voornamelijk tomaten in foliekassen geteeld hoofdzakelijk voor de Russische markt. In dit klimaat is het mogelijk om zonder belichting ook in de winter door te telen. Waardoor de Azerbeidzjaanse telers productie hebben in de winter en de lucratieve Russische markt kunnen beleveren.

Unieke bouwtijd
Debets Schalke is al meer dan 5 jaar actief in Azerbeidzjan. Deze Westlandse kas van Nederlandse makelarij is turn-key opgeleverd. In de eerste fase van 11 hectare zijn alle voorbereidingen getroffen voor de vervolgfases van de overige 2 fases. December 2016 is begonnen met fase 1. Half juli is dit project opgeleverd en zijn de eerste tomatenplanten in de kas geplaatst. “Debets Schalke heeft dit turn-key project in record bouwtijd gerealiseerd. En met de lokale arbeidsmentaliteit was dit een uitdaging. Het feit dat dit is gelukt is mede te danken aan de kennis van de lokale markt; aldus Dylan Schalke van Debets Schalke. De eerste tomaten zijn inmiddels geoogst.


 


05-12-17 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

VdwW Adomex logistiek medewerker


Overig nieuws2018 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS