zaterdag 20 oktober 2018
Top Banner VvdM Deliflor oktober Top FN

Nieuwe productielocatie Growcoon geopend in Raalte

Nieuwe productielocatie Growcoon geopend in Raalte

Onlangs is in Raalte de nieuwe productielocatie geopend voor de Growcoon, een afbreekbare kweek- en zaaiplug voor de tuinbouw- en boomkwekerijsector. Daarmee is de productiecapaciteit van deze plug aanzienlijk vergroot en kan voorlopig tegemoet gekomen worden aan de toenemende vraag vanuit binnen- en buitenland.

De ontwikkeling en productie van de afbreekbare kweek- en zaaiplug is in handen van Maan BioBased Products en de vermarkting wordt uitgevoerd in samenwerking met Klasmann-Deilmann Benelux uit Schiedam. Maan streeft er naar met innovatieve producten en diensten de tuinbouwindustrie effectiever te maken. Klasmann-Deilmann is wereldwijd marktleider in de internationale substraatindustrie.

De Growcoon past in nagenoeg iedere gangbare tray die word gebruikt in de tuinbouw en boomkwekerij en kan geautomatiseerd in de tray geplaatst worden om vervolgens door de kweker zelf met zijn eigen substraat te worden gevuld. De juiste pasvorm van de Growcoon, in combinatie met los gevuld substraat en een open netstructuur, vormt de ideale basis voor optimale en snelle plantgroei.


De plug is voorzien van het OK Compost certificaat, een label voor composteerbare producten en grondstoffen, waarmee aangegeven wordt dat het product gegarandeerd afbreekbaar is in een industriële composteerinstallatie.
 


05-12-17 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Fotokast tussen


Overig nieuws2018 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS