vrijdag 19 oktober 2018
Top Banner VvdM Deliflor oktober Top FN

Zij zijn er klaar voor!! #blog

Zij zijn er klaar voor!! #blog

Soms heb je zelf als persoon en ondernemer ook even een boost nodig. Een boost waarbij en waarna je hersenen kraken en je weer hard gaat nadenken welke mogelijkheden je nou zou kunnen toepassen. Ik kan jullie vertellen ik ben bruisend van energie teruggekomen van een seminar van en met Steven van Belleghem naar aanleiding van zijn nieuwe boek “Customers the day after tomorrow”. Er kwam bij mij steeds een vraag naar boven toen ik terugreed, zijn wij klaar voor de klanten morgen, want zij zijn er klaar voor!

Artificial intelligence
Toch even een paar zaken uitleggen. Wie is nou Steven van Belleghem? Steven is naar mijn idee een zeer begenadigd spreker die mensen in de zaal elke keer weer weet te boeien en te inspireren. Op zijn website wordt hij voorgesteld als een expert in een focus op klanten in een digitale wereld, en dat is hij zeker.

In mijn vorige blog sprak ik nog over mobile first. Deze stelling moet ik echt bijstellen. Het is artificial intelligence (AI) first. AI is een gedeelte binnen de computerwetenschap welke zich richt op het maken van intelligente machines die herkennen, denken en handelen als mensen. De computer leert steeds bij, dat doen ze door patronen te herkennen en ze snel toe te kunnen passen. AI werkt veelal met sensorische apparaten, video of foto. Het begrip internet of things speelt hierbij een grote rol.

Als de computer kan leren en steeds sneller zaken kan herkennen wordt het gebruik er van steeds sterker. In onze dagelijkse praktijk hebben we er al mee te maken. Neem de gezichtsherkenning van de nieuwe iPhoneX, of de Google assistent, of de nieuwe toegepaste functie binnen de Google Pixel smartphone, Google Lens. Het herkennen van plaatsen en producten en je vertellen wat het is of het direct omleiden naar de webshop waar je het kan kopen.
Voelen we de kans al aankomen…… Juist een consument “scant” een bepaalde bloem of plant. Via de AI-technologie vindt een juiste herkenning plaats en komt het uit bij jullie webshop. Dan maak je het een consument toch echt wel gemakkelijk. Dan later nog even goed een relatie opbouwen door andere sensorische informatie vanuit andere zaken en we kunnen de klant echt van dienst zijn met de juiste informatie.

Een van de mooie uitspraken van Steven van Belleghem was dat er inmiddels in Silicon Valley een term bekend is….. There is that European question again….. Wij staan daar bekend als de grootste “ja-maar” denkers en vragers. En we weten het wel dat ja-maar meestal eindigt in een toch maar niet. Waar vinden dan ook de sterkste technische ontwikkelingen plaats als het gaat om AI, dan moeten we kijken naar Noord Amerika en het verre oosten waar China een belangrijke rol in speelt.

Zij zijn er klaar voor!!
Binnen onze sector wordt gesproken over platformen en andere zaken. Praten we over platformen dan praten we over bedrijven zoals Google, Amazon en Tencent. Het zijn stuk voor stuk bedrijven die ontwikkelingen doormaken die ongekend zijn.
In de USA is Amazon Google al voorbijgegaan als zoekplatform. Er zijn daar ontwikkelingen die aangeven dat mensen liever hun geld zouden brengen naar Amazon dan naar een bank daar ter plekke. We kunnen wachten op de ontwikkeling dat Amazon ook in bankieren gaat beginnen. En dan kunnen andere banken echt op gaan passen. Ze kunnen bij Amazon, door simpel gebruik te maken van alle beschikbare data, je aankopen, je vragen aan Alexa en je zoekopdrachten aangeven wat jou bezighoudt. Hiermee kunnen ze een inschatting maken van jouw financiële positie. Combineer al die data en je kan binnen een algoritme zoveel andere zaken als uitkomst generen. Welkom in de wereld van AI……
Wie had er ooit gedacht dat Amazon Whole Foods in de USA zou overnemen? Een online bedrijf dat een stap naar offline zet. De prijzen van Whole Foods gingen ineens sterk dalen en het online-gevoel van Amazon werd naar de winkels van Whole Foods gebracht. Hoe bedoel je offline en online gaat niet samen.

Een bedrijf als Tencent doet het al. Wie heeft er wel eens hun sociale app gebruikt? Neem WeChat maar eens. In China alleen al zijn er 770 miljoen gebruikers. Maar ze gaan vele malen verder. Betalen? Dat doe je gewoon met de app van WeBank, wat een integratie heeft binnen allerlei apps van Tencent. Maar het bedrijf gaat verder. Ze doen in zelfrijdende auto’s, online video streaming en noem maar op. Hier wordt AI op zeer grote schaal gebruikt. Maar ook Google en Apple zijn bedrijven die AI in vele ontwikkelingen aan het toepassen zijn om zo werkelijke platformen op te zetten om ons als klanten van dienst te zijn met gemak, want daar draait het mede bij het inzetten van AI om. Wij moeten als consumenten er gemak van hebben. Op alle manieren moeten we het prettige, gemakkelijke en nuttige gaan ervaren. Een hele uitdaging toch.

Maar nog steeds de vraag, zijn wij daar binnen onze sector wel klaar voor? Ik was best wel verbaasd door alle ontwikkelingen die mij werden voorgeschoteld. En als we dan eens een beroemde quote van Steve Jobs nemen “You've got to start with the customer experience and work back toward the technology - not the other way around” weten we dat we vandaag eigenlijk moeten gaan beginnen aan de wereld van morgen en daarbij de beleving van klanten centraal stellen.
Ik bruis na de presentatie van ideeën en gedachten. Hoe kunnen we nu stap voor stap gaan werken aan de beleving aan bloemen en planten om de ervaring van de klanten alleen maar te optimaliseren. Zullen we eens een bakkie doen zou ik zeggen………

Ernst Jan Bos
Bos Social Business

 

Bron: www.bossocialbusiness.nl
04-12-17 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

VdwW Adomex logistiek medewerker

Naam (optioneel):

Commentaar:


Overig nieuws2018 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS