vrijdag 19 oktober 2018
Top Banner VvdM Deliflor oktober Top FN

PHTB en HOT werken samen aan herstructurering tuinbouwgebied Bommelerwaard

PHTB en HOT werken samen aan herstructurering tuinbouwgebied Bommelerwaard

Ontwikkelingsbedrijf HOT en het Projectbureau Herstructurering Tuinbouw Bommelerwaard (PHTB) gaan samenwerken om een impuls te geven aan de herstructurering van de tuinbouwsector in de Bommelerwaard.

Ontwikkelingsbedrijf HOT gaat het mogelijk maken om in de Bommelerwaard om grootschalige tuinbouwkavels actief aan te kunnen bieden. Dit om meer beweging in de markt te krijgen en zo versnelling plaats te laten vinden binnen de herstructurering van de tuinbouwsector in het gebied.

Het PHTB ziet deze stap als een mooie kans voor de sector. Het projectbureau heeft als overheidsinstantie niet de kerntaak om kant en klare tuinbouwkavels aan te kunnen bieden, maar heeft wel gemerkt dat tuinbouwondernemers hier behoefte aan hebben. Hierdoor worden zij in staat gesteld sneller van start te kunnen met de uitvoering van eventuele bouwplannen.
Door samen te gaan werken met Ontwikkelingsbedrijf HOT verwacht PHBT dan ook slagen te kunnen maken binnen de herstructurering.

Volgens Conny Bieze, voorzitter Dagelijks Bestuur PHTB, is ontwikkelingsbedrijf HOT met name op de achtergrond betrokken en blijft PHTB het gezicht èn het aanspreekpunt voor tuinbouwondernemers die een nieuwbouw- of uitbreidingswens hebben, of willen stoppen en hun bedrijf te koop aan willen bieden. Zij kunnen bij PHTB terecht als ze interesse hebben in de mogelijkheden die deze samenwerking met Ontwikkelbedrijf HOT biedt.

Coalitie HOT
Ontwikkelingsbedrijf HOT is geïnitieerd door de Federatie VruchtgroenteOrganisaties, Royal Flora Holland en de Rabobank. Deze private partijen werken met landelijke, regionale en lokale overheden samen binnen de Coalitie HOT. Deze landelijke organisatie richt zich op het versterken van de positie van de Nederlandse tuinbouwsector en focust zich daarnaast op onder andere duurzaamheid en energie. 

Bron: www.FloraNews.com
01-12-17 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Fotokast tussen


Overig nieuws2018 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS