vrijdag 19 oktober 2018
Top FN Top Banner VvdM Deliflor oktober

Flinke celstraf voor drugssmokkel en wapens in lading verwelkte bloemen

Flinke celstraf voor drugssmokkel en wapens in lading verwelkte bloemen

Afgelopen donderdag heeft de rechtbank in Overijssel een 52-jarige man uit IJsselstein veroordeeld tot zeven jaar cel. Hij is onder andere veroordeeld voor de smokkel van honderden kilo’s hard en soft drugs en voor het in bezit hebben van diverse vuurwapens, geluidsdempers en munitie. De man gebruikte zijn bloemenhandel als dekmantel voor de illegale activiteiten.

Tijdens een controle van een vrachtwagen op een verzorgingsplaats aan de rijksweg A1, ter hoogte van Wilp. trof de politie afgelopen februari 5,5 kilogram cocaïne, 118 kilogram amfetamine, 131 kilogram hasj en 7 kilo hennep. Opsporingsambtenaren vonden tussen een partij verwelkte bloemen een kartonnen doos met geluidsdempers.

De straf komt overeen met de eis van het Openbaar Ministerie. Een 51-jarige man uit Utrecht is vrijgesproken. De rechtbank rekent de man de misdrijven erg zwaar aan: “De gesmokkelde verdovende middelen vormen een ernstige bedreiging voor de volksgezondheid en leveren daarnaast veel bijkomende criminaliteit op in de vorm van bijvoorbeeld geweld, bedreigingen en ripdeals.” 

bron: rechtbank Overijssel


01-12-17 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

DummenOrange


Overig nieuws2018 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS