vrijdag 19 oktober 2018
Top FN Top Banner VvdM Deliflor oktober

Discussie over verkeersboetes en waarschuwingen binnen veilinghallen

Discussie over verkeersboetes en waarschuwingen binnen veilinghallen

Elke dag rijden er tientallen chauffeurs op zogeheten elektro-trekkers door de veilinghallen in Naaldwijk om veilingkarren te vervoeren. Maar de chauffeurs krijgen waarschuwingen en boetes als ze zich niet aan de verkeersregels houden. Chauffeurs hebben daarover hun beklag gedaan bij Omroep West:

Dagelijks rijden er veel elektro-trekkers door de veilinghal. Het zijn er dusdanig veel dat er strikte regels opgesteld zijn. Chauffeurs mogen bijvoorbeeld niet bellen achter het stuur, moeten roekeloos rijgedrag voorkomen en moeten hun hand uitsteken als ze de bocht om gaan.

'Het bedrag is meestal 35 euro', zegt Jos Raaijmakers, afdelingsleider van de beveiliging bij Royal Flora Holland, tegen Omroep West. Maar bij bepaalde ernstige overtredingen kan het zelfs 100 euro zijn. En vanuit directieniveau zou een boete op kunnen lopen tot 2500 euro.'

George van Holten zit al zeven jaar op een elektro-trekker en heeft weinig problemen met de boetes. "Tuurlijk, soms is het makkelijker om diagonaal door een hal heen te rijden, maar als je op de openbare weg rijdt, neem je ook niet ineens de kortste route. Er zijn gewoon verkeersregels waar je je aan moet houden."

Discussie
De beveiling van Royal Flora Holland houdt regelmatig controles en deelt zo nu en dan ook boetes uit. Toch snapt Raaijmakers wel dat er discussie is. 'Ja, je raakt iemand in zijn portemonnee, dan komen er emoties los. Tuurlijk', legt hij uit. 'Maar we leggen hem niet meteen op. We delen eerst een waarschuwing uit en willen ook niet de boeman zijn van de veilinghal.'

Al het geld dat binnenkomt met de boetes gaat rechtstreeks naar Royal Flora Holland. Het is niet bekend om hoeveel geld het jaarlijks gaat. 

 

bron: Omroep West


29-11-17 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

VdwW Adomex logistiek medewerker


Overig nieuws2018 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS