zaterdag 20 oktober 2018
Top FN Top Banner VvdM Deliflor oktober

In opstand #blog

In opstand #blog

Is het de periode waarin we leven en werken, is het de tijdsgeest, is het dat we meer durven op te komen voor onszelf of is het vooral echt onvrede? Ik weet het nog niet zo goed, maar als ik zo langs de velden/tuinen vlieg en hoor dat er een oproep gedaan wordt door een aantal kwekers om tegen de nieuwe tariefvoorstellen van de veiling te stemmen, bekruipt mij iets. Iets ondefinieerbaars, iets ongrijpbaars. Er is onvrede en die wordt ook uitgesproken. Er worden oproepen gedaan om ook tegen de voorstellen te stemmen. Naar verluidt omdat klokaanvoerders meer gaan betalen dan FloraHolland hen voorspiegelt. Als ik mijn oor goed te luisteren leg, gaat het hier om een aanzienlijk verschil van maar liefst 6%.

Er is niet veel voor nodig om te begrijpen dat, als dit waar is, er natuurlijk tegenstand is en men in opstand komt. Maar hoe kan dit ontstaan? Hoe kan het überhaupt zo zijn dat hierover gesproken wordt, dat er blijkbaar onduidelijkheid is over de werkelijke tariefsverhogingen? Het is niet de eerste keer dit jaar dat er een groep kwekers in opstand komt. Eerder dit jaar was het een actiegroep tegen het verdwijnen van de fysieke klok, die uiteindelijk leidde tot een extra ALV en wijziging van het besluit van FloraHolland. Dit keer is het een groep klokaanvoerders, die best begrijpen dat klokkwekers iets meer moeten betalen als dit ten goede komt aan maatregelen om de klok te versterken. Maar dan nog willen ze wel graag weten waar ze aan toe zijn en niet straks met een hoger tarief geconfronteerd worden dan wat hen nu voorgespiegeld wordt.

Onrust ontstaat vaak door onduidelijkheid, onduidelijkheid ontstaat vaak door miscommunicatie of gebrek aan communicatie. FloraHolland, met de ambitie om dé marktplaats te worden/zijn, pak de handschoen op en wees duidelijk naar de leden, wees duidelijk en transparant en laat geen ruimte voor onduidelijkheid en daarmee onrust. Als ik het allemaal goed beluister, is die er momenteel al genoeg. Gelukkig gaat het best goed in de sector, wordt er weer geld verdiend, wordt er weer volop vooruitgekeken, beseffen we met zijn allen ook dat er grote stappen gezet moeten worden. En daarbij is er zeker ook het besef dat we het bij het nemen van die stappen niet altijd voor iedereen goed kunnen doen. Maar laten we in elk geval zorgen dat, dat wat er aan plannen is, helder is en geen ruimte laat voor allerlei zaken die alleen maar onrust kunnen veroorzaken. Neem je leden nog meer mee in de plannen en zorg dat wat hen verteld wordt ook daadwerkelijk klopt. Er schijnt nu een verschil te zijn in de tariefsverhoging die voorgeschoteld wordt ten opzichte van wat er daadwerkelijk straks berekend wordt. Alleen al het feit dat er ruimte is om dit te denken, zegt iets over de helderheid en transparantie van het plan op zich……..

De Hommel

Bron: www.FloraNews.com
De Hommel | 27-11-17 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Fotokast tussen

Naam (optioneel):

Commentaar:


Overig nieuws2018 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS