vrijdag 14 december 2018
Floranews TOP KUBO via TFC

Klanten tevreden over bloemenwinkels

Klanten tevreden over bloemenwinkels

Uit het jaarlijkse onderzoek van Telefoonboek.nl blijkt dat bloemisten over het algemeen goed beoordeeld worden: ze krijgen een 8,1 als rapportcijfer.

Mooie bloemen in huis zorgen voor nét dat beetje meer kleur in huis en bij sommige mensen zelfs voor een goed humeur. Ook is een mooi boeket nog altijd een favoriet cadeau om te geven maar ook om te ontvangen. Waar mooi bloemen al niet goed voor kunnen zijn. Hoewel het aanschaffen van bloemen veranderd is, is de bloemenwinkel nog steeds erg belangrijk. Boeketten die online besteld worden, komen namelijk nog steeds uit de bloemenwinkel. Het is dan ook fijn om te weten hoe bloemenwinkels nou eigenlijk beoordeeld worden. Dit kan helpen bij het maken van een keuze voor een bloemenwinkel. Telefoonboek.nl onderzocht de reviews van bloemisterijen.

Beoordelingen

Op Telefoonboek.nl kunnen klanten terecht voor contactinformatie van bedrijven, zo ook voor informatie over een bloemist. Daarnaast kan een bezoeker ook een beoordeling en een geschreven review over zo’n bloemist achterlaten. De beoordeling levert een cijfer op, op basis van de algemene indruk, de service en de prijs/kwaliteitverhouding van de bloemist. Aan sommige beoordelingen wordt door de bezoeker een geschreven review toegevoegd. Hierin geeft de bezoeker een toelichting van het cijfer en soms ook extra informatie. Over bloemisten zijn op Telefoonboek.nl door bezoekers 1087 reviews achtergelaten. Het grootste gedeelte, namelijk 850 reviews, is positief. De positieve beoordeling van de Nederlandse bloemist blijkt ook uit het cijfer dat de bloemisten krijgen, namelijk een 8,1.

Positief

Het grootste gedeelte van de reviews (78,2 %) over bloemisten in Nederland is positief. Er wordt zelfs 552 keer een 10 uitgedeeld aan bloemisten. Wat veruit het vaakst wordt genoemd (218 keer) in de reviews, is dat de bloemisten goede service leveren aan klanten. Daarnaast zijn veel klanten (191) tevreden over de vriendelijkheid van het personeel van de bloemenwinkels. Een voor de hand liggende veel genoemde opmerking (184 keer) is dat de bloemen, boeketten of planten zo mooi zijn. Ook noemenswaardig is dat er 162 keer gecomplimenteerd werd op de goede kwaliteit van de bloemen. In die 162 reviews werd maar liefst 56 keer benoemd dat de bloemen erg lang bleven staan. Tevens werd 102 keer tevredenheid uitgesproken over de goede prijs of prijs/kwaliteitverhouding die de bloemisten hanteren. Ook werd er genoemd dat de winkel mooi was (92 keer), waarbij bijvoorbeeld genoemd werd dat het assortiment ruim was. Ten slotte werden de bloemisten ook gecomplimenteerd op hun vakkundigheid (66 keer). Klanten noemden bijvoorbeeld dat er zulk goed advies gegeven was, dat er goed meegedacht was en dat er vakkundig geholpen was door het personeel van de bloemenwinkel.

bron: Telefoonboek.nl 


14-11-17 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

VvdWHouwenplant


Overig nieuws2018 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS