vrijdag 14 december 2018
Floranews TOP KUBO via TFC

Anthuriumcampagne levert ruim 15.000 euro op voor onderzoek Hartstichting naar hart- en vaatziekten bij vrouwen

Anthuriumcampagne levert ruim 15.000 euro op voor onderzoek Hartstichting naar hart- en vaatziekten bij vrouwen

Afgelopen donderdag 8 november, heeft de Nederlandse Hartstichting een donatie van 15.605 euro van de anthuriumkwekers en -veredelaars in ontvangst mogen nemen. Deze opbrengst is het resultaat van de jaarlijkse Hartstichtingcampagne van de anthuriumtelers. Tijdens de Royal FloraHolland Trade Fair in Aalsmeer is de cheque overhandigd aan de Nederlandse Hartstichting. Op de IPM Essen in Duitsland wordt de donatie aan de Duitse Hartstichting bekendgemaakt.

“Wat een prachtig bedrag is er opgehaald door de anthuriumkwekers”, spreekt Nienke Schutte van de Hartstichting. “Er worden veel verschillende onderzoeken gedaan, maar dit geld gaat naar het onderzoek naar de symptomen van hart- en vaatziekten bij vrouwen. De verschillen tussen mannen en vrouwen zijn namelijk groot en hier moet veel research naar gedaan worden om de symptomen bij vrouwen sneller te herkennen en hiermee hartziekten te voorkomen. Wij zijn hier heel blij mee. Dit bedrag gaat goed terechtkomen”, aldus Nienke.
Het bedrag is tot stand gekomen door diverse collecte-acties in ziekenhuizen, speciale anthurium Hartstichtingveilingen en de verkoop van actie-anthuriums in de maand september.

Van elke verkochte anthurium potplant en snijbloem – herkenbaar aan de Hartstichting-verpakking – ging een gedeelte van het aankoopbedrag naar dit goede doel.
 


13-11-17 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

BoN


Overig nieuws2018 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS