vrijdag 14 december 2018
Floranews TOP KUBO via TFC

Supermarkt 2.0: smakelijke mix van Uitmarkt en Floriade

Supermarkt 2.0: smakelijke mix van Uitmarkt en Floriade

Voor je ogen bereid en dan hup, in je eigen koelkastje achterop de fiets, al dan niet na een minicursus zelf maken. Welkom in Fico Eataly World. Het pretpark te Bologna opent 15 november zijn deuren. Voor wie de toekomst van de supermarkt wil zien.

Fico Eataly World houdt het midden tussen een Uitmarkt en een Floriade, maar dan permanent, gratis te bezoeken en met als thema eten. De 100.000 vierkante meter van de voormalige groente- en fruitbeurs bij Bologna ondergaan in de weken voorafgaand aan de opening - op 15 november - een metamorfose. Binnen met de bouw van talloze stands en restaurants en zelfs een beachvolleybalveld. Buiten met de aanleg van de wijngaard, de groenteperken, het truffelveld en de dierenverblijven.

Achter een glazen muur kijken twee mannen in witte jassen ernstig naar een stalen kar met plastic mandjes, gevuld met een witte, klonterige massa. Een van de twee giet hier en daar wat waterige brokjes bij. We zijn getuige van de geboorte van de ricotta, de Italiaanse verse kaas die het zo goed doet als vulling voor ravioli. Granarolo, een industriële kaasmaker uit Bologna, is aan het proefdraaien in het mini-fabriekje in Eataly World. Straks kan de bezoeker de ricotta zo meenemen, net als alle andere Italiaanse heerlijkheden die hier ter plekke worden geproduceerd of te koop zijn. Je hoeft ze alleen maar achterop een speciaal voor het park ontwikkelde fiets in een koelkastje te laden.

Lees hier het gehele artikel op FD.nl 

 

bron: FD.nl


13-11-17 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

VvdWHouwenplant


Overig nieuws2018 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS