vrijdag 14 december 2018
KUBO via TFC Floranews TOP

Eerste kwekers op digitaal handelsplatform Floriday

Eerste kwekers op digitaal handelsplatform Floriday

Afgelopen week werd op de Trade Fair in Aalsmeer Royal de eerste versie van Floriday gepresenteerd. FloraHolland en FloraXchange starten met Floriday als het wereldwijde, digitale platform voor de sierteeltsector. Het platform maakt het voor kwekers mogelijk om in één keer op meerdere handelskanalen en markten actief te zijn. Floriday is sinds afgelopen week opengesteld voor een deel van de plantenkwekers. Andere kwekers krijgen gefaseerd toegang voor het einde van het jaar.

De eerste versie van Floriday zorgt ervoor dat de kweker maar één keer hoeft in te loggen om producten via meerdere afzetkanalen zoals FloraXchange en FloraMondo aan te bieden. Dit maakt het werk voor kwekers direct gemakkelijker, minder tijdrovend en effectiever.
Voor kwekers en kopers

Hoewel Floriday gericht is op kwekers, biedt het platform ook indirect voordelen voor kopers, stelt FloraHolland. Zo krijgen zij via FloraMondo en FloraXchange toegang tot een groter aanbod. Daarnaast sluit Floriday beter aan op de processen van de kweker, waardoor de koper snel informatie krijgt over bijvoorbeeld de voortgang van zijn bestelling of orderafhandeling. Een ander voordeel is, dat op termijn via Floriday randvoorwaarden en wensen van kopers voor kwekers in het aankoopproces beter ingericht kunnen worden.

Internationale markten
Gerhard van der Bijl, die zich bij FloraHolland met digitalisering bezighoudt wijst er verder op dat nieuwe of bestaande handelskanalen van kopers ook aan Floriday kunnen worden gekoppeld. 'Daar kunnen kwekers vervolgens meteen gebruik van maken. Floriday maakt daarmee ook de toegang tot internationale markten mogelijk en zorgt zo voor een toename van handel met verschillende spelers.'
 


13-11-17 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

BoN


Overig nieuws2018 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS