vrijdag 14 december 2018
Floranews TOP KUBO via TFC

Winnaars Dutch Tulip Awards

Winnaars Dutch Tulip Awards

Gisteravond zijn tijdens een feestelijke bijeenkomst in de studio’s van Aalsmeer de Royal FloraHolland Dutch Tulip Awards uitgereikt. De Dutch Tulip Award wordt toegekend aan de meest geslaagde marktintroductie in 2017. De Award wordt uitgereikt in 4 verschillende categorieën; tuinplanten, snijbloemen, kamerplanten en concepten.

In de categorie tuinplanten is de winnaar van de Dutch Tulip Award de Campanula Ambella Intens Purple. In de categorie snijbloemen gaat de eerste prijs naar de Lilium Roselily serie. In de categorie kamerplanten is de eerste prijs voor Philodendron ‘ Little Hope’ en de de winnaar in de categorie concepten is Amazing World.

De prijsuitreiking vond aan de vooravond van de Trade Fair plaats onder grote belangstelling van kwekers, handel en vak-publiek. De winnaars werden beken gemakt door de bekende choreograaf, kostuumontwerper en presentator, Marc Forno.

Het volledige overzicht van de prijswinnaars is als volgt:

Categorie tuinplanten:

 • 1e prijs: Campanula Ambella Intens Purple van M.J. Vijverberg, C.H.N. Endhoven, OK Plant, P. van den Berg, Kuivenhoven Poeldijk, Kwekerij Bergcamp en Montis Moerkapelle: De toelichting van de vakjury op de winnaar van de 1e prijs: Deze Campanula is zeer kleurvast met een intense paarse kleur. Doet zijn naam eer aan. Heeft wel 1500 bloemen en knoppen. “Rijke” uitstraling. Lange doorbloeier!
 • 2e prijs Agapanthus Summer Love Blue van Nolina Kwekerijen.
 • 3e prijs is voor de veelbelovende Petunia Nightsky vanA. Baas Potplantenkwekerij, VDH Plants / A. v.d. Harg, Islandplant, Hkw. Bruinen, Kwekery André den Drijver, van der Valk BV te NAA en Boers Tuinbouw.

Categorie snijbloemen:

 • 1e prijs Lilium Roselily serie, J.A.&.J. Moerman CV. De toelichting van de vakjury op de winnaar van de 1e prijs: Kleurvast. Sterk product en goede houdbaarheid. Vorm en kleur bijzonder. Een mooie aanvulling. Vernieuwend. Geen geur, geen meeldraden. Mooi product, lijkt wel op waterlelie. Super mooi!
 • 2e prijs Allium Ampeloprasum 'Green Drops', Mts. Mellema-Versteeg 
 • 3e prijs Scabiosa Candy Scoop, Peles Zeev, Gidulei Mazal, YOSEF Shahar te KFAR HESS (Israël) en Livewire Flowers Ltd 

Categorie kamerplanten:

 • 1e prijs Philodendron 'Little Hope' VDE plant BV en C.J.H. Heijnen. De toelichting van de vakjury op de winnaar van de 1e prijs: Past bij huidige woontrend en is een aanwinst in het assortiment. Goede vervanging van Xanadu. Zeer sterk product. Trendy zijn de groene planten op dit moment.
 • 2e prijs Rosa Imola van Nolina kwekerijen 
 • 3e prijs is voor de Begonia Valentino Pink van J.&.P. ten Have BV 

In de categorie Concepten had de jury een lastige taak. Er waren heel veel concepten met potentie.

 • De 1e prijs is gewonnen door van der Velde Waterplanten met het concept Amazingworld met de: Veggie World (edible plants), Water World (waterplants), Desert World (succulents), Swamp World (carnivorous plants). De toelichting van de vakjury op de winnaar van de 1e prijs: 
  Leuk voor kinderen. Zeer leerzaam. Een succesvol product voor alle leeftijden. Goede stimulans voor de jeugd om “groene” vingers te krijgen en te leren verzorgen. Zeer leuk ingesprongen op de jeugd, onze toekomstige klanten!
 • De 2e prijs gaat naar ‘BBQ-hot&spicy’ van W&L Groenservice & Desch Plantpak
 • De 3e prijs gaat naar het concept Liv in Wax® van WBD.

 


08-11-17 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

BoN


Overig nieuws2018 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS