vrijdag 14 december 2018
KUBO via TFC Floranews TOP

De 5 vragen aan....Aad Fransen

De 5 vragen aan....Aad Fransen

Voor de mensen die je niet kennen, wie ben je en wat doe je?

Ik ben Aad Fransen, ik ben 58 jaar en geboren en getogen in het Westland. Dit jaar zit ik inmiddels 40 jaar in het vak, waarvan 37 jaar in de rozenteelt.

Wat maakt deze functie zo bijzonder?

Mijn functie is in de 40 jaar behoorlijk veranderd. Waar je in de beginjaren alles van A tot Z zelf deed, is door de schaalvergroting en de modernisering en het perfectioneren van je bedrijf, je rol veranderd van kweker naar manager. Door het feit dat ik alle facetten in de afgelopen jaren heb doorlopen, is de functie die ik nu heb wel heel leuk om te doen. Een organisatie binnen je kwekerij opzetten, is iets waar je veel energie uit kan halen.

Welk nieuws heeft jou de afgelopen tijd beziggehouden?

Ik ben een nieuws vreter. Voor mij zijn er op dit moment geen opvallende nieuwsitems die mij bezighouden. Ik vind wel dat je het nieuws wat op je af komt moet filteren. Er is veel laagwaardig nieuws wat zonde van je tijd is.

Wat zou je graag nog willen oppakken of veranderen?

Qua verandering op mijn kwekerij is dit er een die continu is. Het verder perfectioneren van het product is er een waar je dagelijks mee bezig bent. Als daar nieuwe technologieën voor nodig zijn, gaan we deze zeker toepassen.
Wat ik momenteel heb opgepakt, is dat ik bij Aleia Roses in Spanje een adviserende rol heb aanvaard. Zij telen op 14.6 hectare Red Naomi! Ik vind het naast dat het een uitdagende baan is ook goed dat daarmee de gehele Red Naomi aanbod wat op de Nederlandse veilingen komt, naar een hoger level wordt gebracht. Dat is uiteindelijk voor de gehele rozensector beter.

Wat ga je dit weekend doen?

Nou ik heb een druk weekend. Zaterdag ben ik nog in Spanje bij Aleia Roses en vlieg zaterdagavond terug. Zondagochtend op de kwekerij kijken naar de stand van het gewas en wat achterstallige administratie regelen. In de middag heb ik een bijzonder feest want mijn moeder viert haar 90e verjaardag. En dat is zeker een groot feest waard!
 

Bron: www.FloraNews.com
03-11-17 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Oxalis website


Overig nieuws2018 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS