vrijdag 14 december 2018
KUBO via TFC Floranews TOP

Rabobank gaat met global Kickstart Food programma voor versnelling transitie naar duurzame voedselproductie

Rabobank gaat met global Kickstart Food programma voor versnelling transitie naar duurzame voedselproductie

Rabobank heeft vandaag tijdens een persbijeenkomst in het hoofdkantoor aan de Croeselaan in Utrecht het global programma ‘Kickstart Food’ aangekondigd. Samen met belangrijke internationale partners en klanten wil de bank de transitie naar een duurzame voedselproductie versnellen. Een van de eerste stappen in dit programma is de lancering van een financiële voorziening van 1 miljard dollar, waarmee initiatieven omtrent het herstel van land en de bescherming van bossen opgezet kunnen worden.

De voorziening wordt opgezet in samenwerking met UN Environment. Het   markeert de start van een driejarig   programma van Rabobank om de verduurzaming van de landbouw een impuls te geven. Hiermee kan Rabobank op significant grotere schaal ondersteuning bieden aan   klanten en partners in de transitie naar een meer duurzame food & agri sector. Het Kickstart Food-programma focust op vier issues: Earth, Waste, Stability en Nutrition. De 1 miljard dollar is onderdeel van het eerste punt: Earth, gericht op duurzame en   milieuvriendelijke voedselproductie. Het Waste-programma zal draaien om het verminderen van voedselverspilling in de hele voedselproductieketen, terwijl het Stability-programma tot doel heeft een meer stabiele en veerkrachtige voedsel- en landbouwsector te creëren. De noodzaak voor gebalanceerde gezonde voeding voor iedereen, staat centraal in het programma Nutrition.

 Initiatief om missie te verwezenlijken
 Voorzitter groepsdirectie Rabobank (CEO)   Wiebe Draijer: “Rabobank is altijd   diepgeworteld geweest in de maatschappij.   We zetten maatschappelijke issues op de   agenda en we pakken ze ook zelf aan. Als   wereldwijde leider op het gebied van het   financieren van voedselproductie, voelen wij   de noodzaak om de ontwikkelingen op het   vlak van duurzame voedselproductie te   versnellen. Met onze kennis, netwerken en   financiële capaciteit kunnen we klanten   verder motiveren en faciliteren in het zich e   eigen maken van een duurzamere manier om voedsel te produceren op wereldwijde schaal. We zijn trots op dit grootse initiatief in samenwerking met UN Environment. We willen anderen hier graag bij betrekken om dit programma verder te vergroten. Dit past binnen onze missie: Growing a better world together.’’

Toezegging aan SDG (Sustainable Development Goals)
Met deze missie omarmt Rabobank ook de UN Sustainable Development Goals. De uitdaging voor de voedselproductiesector ligt ten grondslag aan een groeiende wereldbevolking richting ten minste 9 miljard mensen, terwijl de beschikbaarheid van geschikte landbouwgrond afneemt en juist de landbouw grote impact heeft op klimaatverandering en milieu. Het doel van de bank is helder: voor 2050 bijdragen aan minstens 60% meer voedselproductie, met 50% minder ecologische footprint.

Het gezamenlijke initiatief met UN Environment is ontworpen als een open platform waar anderen aan deel kunnen nemen. Rabobank nodigt stakeholders, uit de gehele voedsel- en landbouwsector, uit om zich aan te sluiten bij het Kickstart Food-programma.

 

Bron: www.FloraNews.com
16-10-17 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

BoN


Overig nieuws2018 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS