vrijdag 14 december 2018
KUBO via TFC Floranews TOP

Online supermarktomzet doorbreekt grens één miljard

Online supermarktomzet doorbreekt grens één miljard

Naar verwachting wordt 2,9 procent van de omzet van Nederlandse supermarkten dit jaar online geboekt. Dit zou betekenen dat de grens van één miljard euro gepasseerd wordt, zo blijkt uit de prognose van marktonderzoekbureau GfK.

Eén op de zes huishoudens doet anno 2017 weleens online boodschappen en de verwahcting is dat dit percentage volgend jaar zal groeien naar 18 procent. Als deze verwachting uit komt, groeit het online aandeel in de omzet mee tot 3,7 procent. De supermarktomzet is vorige maand met 4,4 procent gestegen ten opzichte van september 2016. Over de eerste negen maanden van dit jaar verkochten supermarkten voor 26,4 miljard euro, een groei van 2,7 procent. Die stijging wordt vooral veroorzaakt door de 5,6 procent hogere uitgaven per kassabon.

De totale supermarktomzet groeit dit jaar naar verwachting met drie procent. Voor volgend jaar wordt een vergelijkbare stijging voorspeld.
Rond kerst wordt een nieuwe omzetpiek verwacht, meldt GfK verder. De gemiddelde weekomzet komt in de laatste twee weken van december naar verwachting uit op 779 miljoen euro, een groei van drie procent ten opzichte van vorig jaar.
Met Kerst en Oud & Nieuw wordt een nieuwe omzetpiek verwacht, meldt GfK. De gemiddelde weekomzet zal in de laatste twee weken van december 2017 naar verwachting uitkomen op € 779 miljoen. Dit is een groei van 3% ten opzichte van dezelfde periode in 2016. 1e kerstdag en Nieuwjaar vallen allebei op een maandag waardoor veel consumenten gebruik zullen maken van de zondag om inkopen te doen.


bron: GfK 


16-10-17 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Oxalis website


Overig nieuws2018 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS