vrijdag 14 december 2018
Floranews TOP KUBO via TFC

Kopen vanaf een foto #blog

Kopen vanaf een foto #blog

Wie doet meer en meer inkopen via het internet? Juist ja, dat doen we eigenlijk allemaal. En als we daar kopen, zien we het product dan? Natuurlijk niet, we zien een foto van het product en mede op basis van die foto kopen we het product of niet. Als ik dan de discussie hoor dat dit bij bloemen en planten veel minder werkt snap ik iets niet. Welke foto’s zijn dan wel beter?

Kopen mede via een foto
Internet aankopen nemen alleen maar toe. Even een melding van het CBS; “De omzet van webwinkels zonder vestigingen in de winkelstraat is in de eerste 11 maanden van 2016 met 23 procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode in 2015. De online omzet van winkels die ook fysieke vestigingen hebben, groeide met 14,9 procent. Een jaar eerder groeiden beide soorten webwinkels nog even snel”. En dan daar nog bij: “In 2016 had 73 procent van de Nederlanders (12-plus) iets gekocht via het internet. In 2015 was dit nog 70 procent. Vooral levensmiddelen, kleding, huishoudelijke spullen en reizen vlogen meer over de digitale toonbank. Het percentage webshoppers groeide het hardst bij de 65- tot 75-jarigen, van 45 naar 50 procent. Onder de jongere leeftijdsgroepen wordt nog steeds meer online geshopt, maar dit verschil wordt almaar kleiner. De mensen die wel eens online winkelen, doen ook steeds meer aankopen.”
In hetzelfde artikel lees je ook dat tuinartikelen ook vaak via internet gekocht worden.

Hoe kopen we via internet? Via een beschrijving en een aantal foto’s. En laten we eerlijk zijn als die niet helder zijn dan haken de meeste kopers af. Als er een bos bloemen of een plant staat dan heeft de consument niet genoeg aan een simpele bloem in beeld maar ze willen graag meerdere afbeeldingen zien van het product en het liefst een zeer specifieke beschrijving en misschien zelfs nog wel positieve punten en negatieve punten.
Alles staat of valt bij een juiste beschrijving. Ontbreekt daarbij iets dan kan dat het begin van een probleem zijn. En dat is ook logisch want als ik niet het product krijg wat ik voor ogen had en/of heb dan werkt het gewoon niet.

Een natuurproduct via een foto
Nu hoor en lees ik best wel veel opmerkingen over het beeldveilen en het kopen daarbij op alleen een foto. Het zou niet werken want bloemen en planten zijn natuurproducten. Er zijn te veel foutieve producten geleverd wordt er dan gezegd. De foto komt niet overeen met het geleverde product.

Ik snap deze discussie niet. Zijn er dan geen goede foto’s beschikbaar of worden de standaard foto’s van 3 jaar geleden nog gebruikt. Klopt de beschrijving nog wel van het nu geleverde product of zijn de eisen van de inkoper in een keer gewijzigd. Of is het soms meer een gevoel en/of emotie?
Er is ergens iets fout. Even zeggen dat de kweker fout is, is mij te kort door de bocht. Even zeggen dat de inkoper te strenge eisen stelt eveneens. Denken en werken vanuit de fysieke winkel zoals de veilingklok genoemd kan en mag worden is niet meer van toepassing. Als ik de beschrijving niet meer up to date maak en hou loop ik vast. Er wordt dan inderdaad iets anders uitgeleverd dan er op de foto staat. En denken dat het puur een natuurproduct is en dat er verschillen kunnen zijn is naar mijn idee niet van toepassing. Een goede communicatie ondersteund met juiste foto’s is en blijft belangrijk zeker bij aankopen online. Ik wil zien wat ik koop met de juiste relevante informatie. Als de huidige informatie niet meer van toepassing is moet deze aangepast worden.

Misschien moeten we wel veel meer naar uitgebreidere omschrijving van de producten. Als ik bepaalde zaken online koop wil ik ook graag weten wat voor sensor, intern geheugen, grootte of andere zaken het te kopen product heeft. Meer omschrijven en meten is dan in de bloemen en plantwereld ook nog niet zo’n gek idee. Hoe meer we omschrijven des te meer het voor beide partijen een houvast is.

Ik ben voor duidelijkheden en zekerheden zeker als het gaat om een product op afstand dat online kopen is. Wie niet zou ik bijna zeggen. Tijd om eens kritisch te kijken naar de huidige manier van het beschrijven van een product. Voldoet deze nog wel aan de wensen en ontwikkelingen van deze tijd?
 

Bron: www.bossocialbusiness.nl
Ernst Jan Bos | 12-10-17 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

BoN

Helemaal eens met Ernst Jan Bos. Gelukkig snappen steeds meer kwekers (helaas nog niet iedereen) dat correcte, vrijstaande foto's van groot belang zijn. Internet verkoop van bloemen en planten neemt hand over hand toe. Klanten willen natuurlijk weten wat ze kopen en waarheidsgetrouwe foto's zijn hierbij van groot belang. Als je dat goed doet dan krijg je dit soort reviews ( Uitstekend (10/10)01-10-2017 Goede service. Betrouwbaarheid en snelle levering. Planten zien er precies uit zoals wordt getoond op de website.) Geef daarnaast de juiste informatie over potmaten, planthoogte en uitgebreide informatie over herkomst en verzorging. Op deze manier krijg je vanzelf vertrouwen van de consument. Een 9.4 bij the Feedback Company en 99 % van de klanten die onze site aanbevelen. https://www.planten-kopen.com/nl/ Dus nogmaals Ernst Jan uitstekend verwoord en wij van FloraStore en "hopelijk velen met ons" onderschrijven dit stuk!

Heel mooi onderbouwd , er ontbreekt echter een belangrijke factor : als de consument iets koopt via internet heeft hij alle tijd om de informatie over het desbetreffende product op te nemen . Die tijd heeft in klokinkoper niet . Meer informatie is niet de oplossing . Betere informatie wel .

Naam (optioneel):

Commentaar:


Overig nieuws2018 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS