maandag 25 juni 2018
Topbanner VvdM juni Beekenkamp Top FN

Kassenbouwer ziet gouden kans

Kassenbouwer ziet gouden kans

Je kunt je als kassenbouwer natuurlijk alleen blijven richten op bloemen en planten en groente en fruit, maar je kan natuurlijk ook net even verder kijken en denken dan je neus lang is. De neus van Henk Verbakel, directeur van familiebedrijf Havecon in Bleiswijk, ruikt een kans, een gouden kans welteverstaan: kassen bouwen voor wiettelers in Canada en de Verenigde Staten.
Met de groei van de legale cannabisteelt voor medicinale wiet ligt er een nieuwe markt open, zo vertelt de Bleiswijkse kassenbouwer afgelopen dinsdag in het FD.

Aan ‘cannabistelers’ valt volgens het FD prima te verdienen: per vierkante meter kas kan de opbrengst vier keer zoveel zijn als bij een kas voor bloemen- of tomatenkwekers. Er worden namelijk hogere eisen gesteld aan de technische installaties en de inrichting van de cannabiskas. Daarbij zijn de telers zelf ook niet vies van flinke marges en vinden het niet erg om te investeren in een kwalitatief hoogwaardige kas. Havecon geeft aan al vol te zitten met opdrachten voor 2017 en 2018.

 Natuurlijk moet het bedrijf wennen aan het i  idee om met wiettelers in zee te gaan, maar  eenmaal in gesprek met hen, kwam hij  erachter dat deze ondernemingen niet te  vergelijken zijn met de Hollandse illegale  teler. “Het bleek om gewone,  beursgenoteerde  bedrijven te gaan die veel  geld in de projecten  willen steken”, legt de  kassenbouwer uit in de  krant.
 Hij ziet dan ook een gouden toekomst: “Onze  kassen kunnen deel gaan uitmaken van een nieuw soort economie daar.” De eerste contracten zijn al getekend en in 2019 hoopt Henk Verbakel ook in Europa aan de slag te kunnen met het bouwen van legale wietkassen als de Canadezen op ons continent aan de slag willen.

Concurrent Kubo deelt de mening van Havecon: over een paar jaar zijn alle EU-lidstaten hier mee bezig en Nederland moet vooral oppassen dat het de boot niet te mist.

 

bron: FD 


13-09-17 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Troostwijkjuni2


Overig nieuws2018 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS